Sport

Új pálya régi olimpiai bajnokkal

A fehérvári atléták jelenlétében adták át a székesfehérvári atlétikai centrumot a Bregyó-közben.

Az átadás előtt még keményen dolgoztak a futó utánpótlás tagjai, hiszen az edzés az ünnepen is kötelező. A fedett atlétikai edzőpályán is folyt a munka, bár a fotósok és újságírók miatt ott egy kicsit nehézkesebb volt.

Péntek késő délután ünnepélyes keretek között, államtitkárok jelenlétében és apró atléták segítségével, a város színeit jelképező kék-vörös szalagot átvágták, pontosabban feldarabolták. Ezzel hivatalosan is átadták a kormány és az önkormányzat támogatásával elkészült európai színvonalú atlétikai pályát.

Hírt Károlyt, az atléták vezetőjét illette a legnagyobb taps a bemutatkozáskor, és ez nem véletlen, hiszen mindent megtett azért, hogy egy ilyen színvonalú pályával gazdagodhasson az Alba Regia Atlétikai Kör (ARAK). Ám ez feladatot is ró a jövőre nézve, hiszen sok munkájuk lesz még ezen a pályán – mondta Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében.

Nem álszerénység szól belőlem, de ezért a pályáért az itt álló fiatal és kevésbé fiatal atléták dolgoztak meg, és megérdemlik, hogy itt edzhessenek – felelt Hirt Károly, az ARAK elnöke.

Több alkalommal is kritika érte a kormányt, hogy miért ruház be olyan sok pénzt stadionokra. Ez alkalommal Fehérváron kevesen bírálnák ennek a létesítménynek a kialakítását, annál is inkább, mert hamarosan a 600 méteres futópálya is elkészül, ahol a város bármely polgára kocoghat, futhat, versenyezhet. A Bregyó ismét a régi lesz funkciójában, de vadonatúj minőségében.

Az ünnepség rangját emelte Németh Miklós olimpiai bajnokunk, aki 1976-ban első dobásra 94,58 méteres, világrekord távolságba dobta a gerelyt, és állt a montreali dobogó tetejére, valamint a világhírű Miklósa Erika operaénekes.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik