Sport

Megizzadt a Szeged a DVSE ellen

Szivós Márton (szivós márton, )
Szivós Márton (szivós márton, )

A Szeged három góllal diadalmaskodott a Debrecen felett a férfi vízilabda ob I 17. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A kupagyőztes és bajnoki elsőségre is aspiráló Szeged a hétvégének a hatodik hely birtokosaként nekivágó Debrecen elleni összecsapását okkal tekintette olyan rangadónak, amely cseppet sem ígérkezett könnyen nyerhetőnek még hazai medencében sem.

Az újszegedi sportuszoda mintegy négyszáz nézője nem is könnyebbülhetett meg egyhamar, mivel 1-1, majd 2-2 után vendégelőnynél ért véget az első negyed. A második nyolc perc annyiból hozhatott némi megnyugvást az otthon játszó gárda számára, hogy a nagyszünetre – 3-5-ről – ledolgozta hátrányát, viszont előnybe nem tudott kerülni (5-5).


Szivós Mártonék kiharcolták a győzelmet
Fotó: Iványi Aurél

A harmadik játékrészben igazából 6-6-ig tudta a lépést tartani a Debrecen, onnantól kezdve egyre inkább a valós erőviszonyok érvényesültek. Elébb 8-6-ra ellépett a Tisza-parti alakulat, és bár még kétszer egytalálatnyira (8-7, 9-8) felzárkózott a vendég együttes, a negyedik negyed elejétől tartósította a különbséget, végül pedig három góllal nyert.

“A védekezésünk elég lyukacsos volt, túl sok akciógólt kaptunk. Ami dicsérendő, az az emberelőnyös helyzeteink hatékony befejezése. Januárban a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, a február viszont már a taktikáról szól majd” – mondta Vincze Balázs a delmagyar.hu-nak.

Eredmény – férfivízilabda ob I.

A-Híd Szeged VE -Debreceni VSE 12-9 (2-3, 3-2, 4-3, 3-1)
a legjobb góldobók: Hegedüs, Tóth M., Juhász 3-3, illetve Marnitz, Chilkó, Kállay 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik