Sport

Formaruha: négy hét alatt 42 millió forintból

egyenruha (egyenruha)
egyenruha (egyenruha)

A február 7-én esedékes téli olimpia megnyitója előtt megnéztük, miben vonulnak fel egyes nemzetek sportolói. Íme, a szocsi formaruha börze! Kommentáljon, szavazzon!

Siklós Erik, a MOB sajtófőnöke a 444.hu kérdésére elmondta, a magyar csapat olimpiai formaruhájának története azzal kezdődött, hogy az Adidas évtizedek óta most először nem akarta legyártani a csapat sportruházatát. Ezzel párhuzamosan megromlott a kapcsolat a felvonulóruhák eddigi gyártójával is, ezért helyettük is újat kerestek.

A huzavona miatt kevés idő maradt, így sebtiben megkerestek cégeket és december végére lett megegyezés az új nemzeti melegítőket gyártó Fani Sport Kft.-val, és az elegáns ruházatot készítőa Virginia Kft.-vel. Ilyen lett a végtermék.

Egy ember ruházata összesen durván hétszázezer forintba kerül, és a komplett szett több mint negyven ruhadarabot tartalmaz. Az olimpiai csapat öltöztetése így körülbelül 42 millió forintjába került a MOB-nak. Tíz nemzet formaruháját itt nézheti meg! Alább pedig szavazhat is rájuk!

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world’s leading questionnaire tool.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik