Sport

Válság van Detroitban

Detroit Red Wings (detroit red wings, philadelphia flyers, )
Detroit Red Wings (detroit red wings, philadelphia flyers, )

Az erősen tartalékos Detroit Red Wings 5-0-ra kikapott a Philadelphia Flyers otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján.

A Red Wings ezúttal három olimpikonját, az orosz Pavel Dacjukot, a svéd Henrik Zetterberget és Johan Franzent nélkülözte sérülés miatt. 1928 után először fordult elő, hogy sorozatban három idegenbeli mérkőzésén nem szerzett gólt, de ami ennél is súlyosabb számukra, jelenleg nem állnak rájátszást jelentő helyen, A Philadelphiában Steve Mason 33 védéssel idénybeli második, pályafutása 21. olyan mérkőzésén van túl, amelyen nem kapott gól.

Rajta kívül a St.Louis-i szlovák Jaroslav Halak (23 védés, a szezonban 4., összesítésben a 29. alkalommal maradt érintetlen a kapuja), a montreali Carey Price (36 védés, 3/22) és a phoenixi német Thomas Greiss (30 védés, 2/3) nem kapott gólt a játéknapon.

A Washington orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin 2-2 góllal és gólpasszal járult hozzá a Buffalo hosszabbításos legyőzéséhez. A csatár 38 találatával vezeti a góllövőlistát, és 790 pontjával a klub történetének második legeredményesebb hokisa lett.

A címvédő Chicago Blackhawks sorozatban ötödik összecsapásán nem tudott nyerni, míg a tavalyi keleti bajnok Boston Bruins egymás után harmadszor lőtt hat gólt. Az “áldozat” ezúttal a Florida Panthers és az a Tim Thomas volt, aki 2011-ben még a Bostonnal nyert Stanley Kupát és volt akkor a rájátszás legértékesebb játékosa.

NHL, alapszakasz, eredmények:

Boston Bruins-Florida Panthers 6-2
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 3-2
Columbus Blue Jackets-Ottawa Senators 2-3
Philadelphia Flyers-Detroit Red Wings 5-0
Buffalo Sabres-Washington Capitals 4-5, hosszabbítás után
Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 3-0
St. Louis Blues-New Jersey Devils 3-0
Winnipeg Jets-Nashville Predators 3-4
Phoenix Coyotes-Los Angeles Kings 3-0
Calgary Flames-Chicago Blackhawks 5-4, hosszabbítás után
Anaheim Ducks-Minnesota Wild 2-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik