Sport

Nem jelentett előnyt a hazai pálya az NHL-ben

los-angeles-kings(210x140)(1).jpg (los angeles kings, )
los-angeles-kings(210x140)(1).jpg (los angeles kings, )

Hat csapatból csak kettő tudott nyerni saját közönsége előtt.

Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) aktuális játéknapján rangadót nyert a Los Angeles Kings. A legutóbbi négy találkozóját elveszítő Kings ellenfele egyik főcsoportriválisa, a San Jose Sharks volt. A roppant szoros összecsapáson végül a szlovén kiválóság, Anze Kopitar második harmadbeli gólja döntött.

Hozta a kötelezőt a Pittsburgh Penguins, annak ellenére, hogy Crosby és Malkin ezúttal nem szerzett gólt. A kanadai világklasszis azért két gólpasszt így is kiosztott a liga leggyengébb csapata, a Buffalo Sabres ellen.

Idegenben nyert az Edmonton
Fotó:AFP

A rájátszásra pályázó Vancouver Canucks fontos pontokat vesztett hazai pályán a nyugati főcsoport sereghajtójától, az Edmonton Oilers-től. A vendégek nyerőembere David Perron volt, aki csapata négy góljából hármat szerzett. A Canucks szurkolói abban reménykedhetnek, hogy csapatuk a legutóbbi vesztes meccs után nyert, így a sorminta alapján újra győzniük kellene.

A Carolina Hurricanes valósággal úgy száguld, mint egy hurrikán. A csapat zsinórban negyedszer nyert, legutóbbi áldozata pedig az a Columbus Blue Jackets volt, amely a játéknap előtt még megelőzte őt. A Hurricans kétgólos hátrányban volt a záró harmad előtt, de a Staal-fivérek, Eric és Jordan eldöntötte a mérkőzést.

A Boston úgy is simán nyert a New York Islanders ellen, hogy három gólt kapott, a Colorado idegenben nyert egy góllal a Dallas ellen.

Eredmények – NHL

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 0-1
Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 3-0
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2-4
Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 3-2
New York Islanders – Boston Bruins 3-6
Dallas Stars – Colorado Avalanche 3-4

Videó – A játéknap legszebb védése a vancouveri Roberto Luongo nevéhez köthető:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik