Sport

Meglepetések a vízilabda-válogatott keretében

benedek tibor (benedek tibor, )
benedek tibor (benedek tibor, )

Erdélyi Balázs és Angyal Dániel is meghívót kapott Benedek Tibortól a férfiválogatott tíznapos edzéssorozatára.

Fontos felkészülési időszak következik a barcelonai világbajnokságon aranyérmes férfi-vízilabdaválogtatott életében: a nyári Európa-bajnokságra hangolván előbb az Egyesült Államok csapatával edzenek három napot, majd elutaznak a szolnoki Volvo Kupára.

Az amerikaiakkal hétfőn, kedden és szerdán edzenek, kétkapuzás csak esténként lesz, ebből a keddi edzés félhivatalos mérkőzés lesz a Komjádi-uszodában – a belépés ingyenes.

A csapat jövő csütörtökre szabadnapot kap, aznap este utazik Szolnokra a háromnapos, most nyolcadik alkalommal megrendezendő Volvo Kupára. Ott Németországgal, Szerbiával és az Egyesült Államokkal találkoznak a srácok.


Varga Dániel és Erdélyi Balázs itt egymás ellen, 2009-ben
Fotó: MTI

Ezután következik majd február 11-én a patraszi Világliga-selejtező a görögök ellen. Oda már csak 13-an utaznak. Benedek Tibor most 19 fős keretet hirdetett.

Meglepetés, hogy szerepel a csapatban az Egyesült Államokban tanuló Erdélyi Balázs, valamint a Lactiv-Vasas-Plaket játékosa, Angyal Dániel, ők eddig még nem kaptak meghívót a kapitánytól.

Zalánki Gergő és Kovács Gábor neve sem gyakorta fordul meg a válogatott keretében, de ők korábban már kaptak lehetőséget a bizonyításra, mindketten az Eger játékosai, és nagy tehetségek. Kapusposzton Nagy Viktor mellett most Lévai Márton kap majd szerepet a Volvo Kupán.

„Angyal Daninak mostanában nagyon tetszik a játéka, ezért kapott meghívást, Erdélyi Balázst pedig Amerikában hívtam fel, hogy haza tudna-e jönni erre a tíz napra, mert szeretném közelebbről is megnézni. Most fejezte be az egyetemet, ha hazatér, vagy Európában folytatja, akkor nem baj, ha egy ilyen hosszabb összetartás keretében fel tudom mérni, hol tart” – nyilatkozta a waterpolo.hu oldalnak a kapitány.

A magyar válogatott kerete és programja:

Nagy Viktor, Tóth Márton, Szivós Márton, Decker Attila, Lévai Márton, Hosnyánszky Norbert, Vámos Márton, Jansik Dávid, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Angyal Dániel, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs

Február 4., kedd, 18 óra 30 perc: Magyarország-Egyesült Államok – felkészülési mérkőzés (Budapest, Komjádi-uszoda)
Február 7., péntek, 18 óra: Magyarország–Németország – Volvo Kupa (Szolnok)
Február 8., szombat, 16 óra: Magyarország–Szerbia – Volvo Kupa (Szolnok)
Február 9., vasárnap, 15 óra: Magyarország–Egyesült Államok – Volvo Kupa (Szolnok)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik