Sport

Kevin Durant volt az Atlanta végzete

kevin-durant(210x140)(1).jpg (kevin durant)
kevin-durant(210x140)(1).jpg (kevin durant)

Az Oklahoma City Thunder zsenije az utolsó kosarával megnyerte a meccset csapatának.

Rangadót rendeztek az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) aktuális játéknapján, magyar idő szerint kedd hajnalban. A nyugati főcsoportot vezető Oklahoma City Thunder fogadta a keleti harmadik Atlantát.

A Hawks remekül játszott, negyedről negyedre növelte az előnyét, a záró periódusra nyolc pont volt a két csapat közti differencia. A negyedik negyedben aztán nagyot hajrázott az OKC. Döntetlen állásnál az utolsó támadás a hazaiaké volt, a zseniálisan játszó, összesen 41 pontot szerző Kevin Durant másfél másodperccel a vége előtt szerzett duplájával megnyerte a meccset.

Az Atlanta szomorkodhatott, mert hiába szerzett több lepattanót, és dobott majdnem ugyanolyan százalékkal mezőnyből, mint a Thunder, ennyit számít, hogy a liga talán legjobbja nem náluk játszik. Durant egyébként az utóbbi 11 meccsén, mindig szerzett legalább 30 pontot.

Minimális különbséggel kapott ki a Brooklyn
Fotó:AFP

A legutóbbi négy meccsét zsinórban megnyerő Brooklyn Nets a Toronto Raptors ellen lépett parkettre. A végig kiélezett meccsen végül egy pont döntött a vendégek javára. A hazaiaknál Pierce, a vendégeknél Lowry volt a vezér, előbbi 33, utóbbi 31 ponttal.

A nap legtöbb pontját hozó mérkőzésen a Phoenix Suns idegenben nyert a Philadelphia 76ers ellen, köszönhetően Green és Dragic nagyszerű játékának. A Phoenix legutóbbi öt találkozójából négyet megnyert, a Philadelphia már a harmadik vereségét szenvedte el egymás után.

A Los Angeles Clippers hozta a kötelezőt, és 28 pontos különbséggel nyert a liga leggyengébb csapata, a Milwaukee Bucks ellen.

A remek formába lendülő Minnesota Timberwolves ezúttal a Chicago Bulls ellen nyert, a nyugati főcsoport utolsó előttije, a Utah Jazz megverte az utolsó Sacramentot.

Eredmények – NBA

Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 111-109
Brooklyn Nets – Toronto Raptors 103-104
Philadelphia 76ers – Phoenix Suns 113-124
Milwaukee Bucks – Los Angeles Clippers 86-114
Chicago Bulls – Minnesota Timberwolves 86-95
Utah Jazz – Sacramento Kings 106-99

Videó-Így nyert az Oklahoma

Ajánlott videó

Olvasói sztorik