Sport

Nem termett babér az Ördögöknek New Yorkban

Jaromir Jagr (jaromir jagr, )
Jaromir Jagr (jaromir jagr, )

A New York Rangers 7-3-ra legyőzte a New Jersey Devilst az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

Most nem hazafutásoknál és bázislopásoknál, hanem góloknál tapsolhatott a New York-i Yankee Stadion közönsége, ugyanis a Stadium Series keretein belül nyitott pályán csapott összes egymással a New York Rangers és New Jersey Devils együttese – egy nappal korábban Kaliforniában rendeztek hasonló mérkőzést. Több mint 50 ezren nézték meg a helyszínen a két szomszédvár rangadóját, amely nagy küzdelmet hozott.

A vendégek szereztek vezetést az első harmadban, amire Dominic Moore révén válaszoltak a Parkőrök, majd már 3-1 is volt a New Jerseynek, ám a folyatatásban már csak a New York ütött gólt, ráadásul hatot, így 7-3-ra nyertek a hazaiak. Mats Zuccarello két góllal tette emlékezetessé saját maga számára ezt a találkozót. A New Jerseyben a cseh Jaromir Jagr – húsz nappal a 42. születésnapja előtt – két gólpasszt adott, és ezzel az örökranglistán már egyedül áll a tizedik helyen, megelőzve a legendás Mario Lemieux-t.


Egy baseball-stadionban rendezték meg a meccset
Fotó: Europress/Getty Images

3-1-es vezetésről kapott ki a Detroit Red Wings is, amely rávezetésekkel maradt alul a Florida Panthers ellen hazai környezetben. A győztes rávezetés Nick Bjugstad nevéhez fűződik.

A címvédő Chicago Blackhawks otthon kapott ki a Winnipeg Jetstől, az Edmonton Oilers legyőzte a Nashville-t, míg a Vancouver Canucks hazai jégen 5-4-re verte hosszabbításban a Phoenix Coyotest.

Eredmények – NHL, alapszakasz

New Jersey Devils-New York Rangers 3-7
Detroit Red Wings-Florida Panthers 4-5, szétlövés után
Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets 1-3
Edmonton Oilers-Nashville Predators 5-1
Vancouver Canucks-Phoenix Coyotes 5-4, hosszabbítás után

Videó – Szabadtéri rangadó New Yorkban:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik