Sport

Szabad ég alatt nullázták le a Királyokat

anaheim ducks (anaheim ducks)
anaheim ducks (anaheim ducks)

A ligaelső Anaheim Ducks Los Angelesben tudott nyerni 3-0-ra az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

Ismét nyitottpályás mérkőzést rendeztek a tengerentúlon, ezúttal a Los Angeles Kings volt a házigazda, amely a Dodgers baseball-csapat stadionjában fogadta a ligaelső Anaheim Ducksot – pálmafák közt és 20 fokos melegben. A bő 54 ezer szurkoló sima vendégsikert láthatott magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Kacsák két korai gólnak, majd a hajrában egy üreskapus találatnak köszönhetően húzták be 3-0-val a meccset. Jonas Hiller kapus is kivette a részét a sikerből, a kapujára tartó mind a 36 löketet hatástalanította.


Impozáns környezetben játszották a kaliforniai derbit
Fotó: Europress/Getty Images

A Washington Capitals is lenullázta ellenfelét, méghozzá a hazai környezetben játszó Montréal Canadienst. Alekszandr Ovecskin a szezon egyik legszebb találatával nyitotta a gólok sorát, az orosz klasszis előbb dekázott párat a koronggal, mielőtt azt a kapuba ütötte volna. A fővárosiak sztárja később még egy gólpasszt is kiosztott, csapata igazi vezére volt. A kanadai alakulatnak ez volt zsinórban a negyedik zakója.

A Pittsburgh Penguins úgy hagyta el a dallasi jeget, hogy egyetlen gólt sem tudott ütni a finn Kari Lehtonennek, miközben a Stars oldaláról három találat is esett, a texasiak így összességében magabiztosan nyertek a keleti éllovas ellen.

A liga legjobb formában lévő csapata jelenleg a San José Sharks, amely már a hatodik mérkőzését húzta be zsinórban, ezúttal a Minnesota Wild ellen. A kaliforniaiak sorozata ugyanakkor veszélybe került, mivel a Wild idegenben már 2-0-ra is vezetett a második harmadban, azonban előbb egyenlített, majd a hosszabbításban a győztes találatot is bevitte a Sharks.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 6-3
New York Islanders – St. Louis Blues 3-4 – szétlövésben
Philadelphia Flyers – Boston Bruins 1-6
Montréal Canadiens – Washington Wizards 0-5
Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 5-2
Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 2-5
Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 5-4 – hosszabbításban
Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 3-0
Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 0-3
San José Sharks – Minnesota Wild 3-2 hosszabbításban

Videó – Így nyert LA-ben a Ducks:

Videó – Ovecskin gólja a játéknap egyik legszebb jelenete:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik