Sport

Pac-Man bosszút állhat legyőzőjén

manny pacquiao, brandon rios (manny pacquiao, brandon rios)
manny pacquiao, brandon rios (manny pacquiao, brandon rios)

Manny Pacquiao április 12-én, közel két évvel váratlan vereségét követően visszavághat Timothy Bradleynek, a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnokának.

A Fülöp-szigeteki Pacquiao 2012 tavaszán megosztott pontozással kapott ki amerikai riválisától, aki akkor megfosztotta őt a WBO övétől, amelyet azóta kétszer védett meg.

Pacquiao (55 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség) a Bradley elleni meccsét megelőzően 15 győzelmet aratott sorozatban, és akkoriban súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartották Floyd Mayweather Jr. mellett.

A vereség azonban megtörte a most 35 éves öklöző karrierjét, és még annak az évnek a végén kiütéses vereséget szenvedett Juan Manuel Marqueztől, és sokan biztosak voltak benne, hogy vissza is vonul.

A korábban nyolc kategóriában is világbajnok Pacquiao ezek után közel egy évet pihent, de visszatért, és tavaly novemberben Makaón sima, pontozásos győzelmet aratott az amerikai Brandon Rios ellen.

A hibátlan profi mérleggel rendelkező Bradley (31 meccs/31 győzelem) és Pacquiao április 12-én, a Las Vegas-i MGM Grand Gardenben csap majd össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik