Sport

Mocsai: “A világ egyik legképzettebb csapatát kaptuk”

Mocsai-Lajos(960x640).jpg (mocsai lajos, )
Mocsai-Lajos(960x640).jpg (mocsai lajos, )

Szlovénia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a jövő évi, katari világbajnokság selejtezőjében. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint nagyon kemény párharc vár ránk.

“Nagyon erős ellenfelet kaptuk, a világ egyik legképzettebb csapatát” – kezdte nyilatkozatát Mocsai. “Ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Nem lesz egyszerű megtalálni a felkészülési meccsek időpontját, mert a Bajnokok Ligája négyes döntőjét május végén–június elején rendezik, és reményeink szerint a Veszprém is érdekelt lesz benne. A legfontosabb, hogy továbbra is meglegyen a magyar csapat példás egysége, és a lehető legerősebb kerettel tudjunk kiállni.”

Fotó: MTI

Kézilabda: Szlovénián át vezet az út a katari vb-re

A 2013-as világbajnokságon 4. helyezett Szlovénia nem jutott ki a 2014-es dániai Eb-re, miután selejtezőcsoportjában a 3. helyen zárt Izland és Fehéroroszország mögött, a két előtte végző csapat ellen mindössze a fehéroroszok elleni idegenbeli találkozón szerzett pontot, egy 32-32-es döntetlennel – olvasható a keziszovetseg.hu-n.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, kaphattunk volna erősebb és gyengébb ellenfelet is a 2. kalapból.

“Nyilván a lengyeleket sem irigyli senki, amiért Németország ellen selejteznek, és nagy csata lehet a szerb-cseh, a bosnyák-izlandi, az osztrák-norvég és a montenegrói-fehérorosz párharc is. Ami a mieinket illeti, az első mérkőzésen hazai pályán minél nagyobb előnyt kell szereznünk a Veszprém Arénában” – vélekedett Vetési.

A párharcok mérkőzéseire június 7-én vagy 8-án és 14-én vagy 15-én kerül sor.

A vb-nek már biztos résztvevője Európából a címvédő Spanyolország, valamint a 2014-es Európa-bajnokságon szintén a legjobb négy közé jutott Dánia, Franciaország és Horvátország.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik