Sport

Nem lesz magyar induló a paralimpián

szocsi érem (szocsi érem)
szocsi érem (szocsi érem)

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöksége sajnálattal vette tudomásul, hogy a szocsi téli paralimpiai kvalifikációs időszak lezárásával nem sikerült magyar sportolónak indulási jogot szereznie, ezért a március 7-16. között megrendezésre kerülő szocsi téli paralimpiára nem utazik magyar delegáció.

Az MPB elnöksége rendkívüli ülésen értékelte a kialakult helyzetet, tudomásul vette, hogy “a sportnak vannak nyertesei és vesztesei, és ezen a fordulón most nem sikerült túljutni.” Célként fogalmazódott meg egy olyan hosszú távú szakmai program kidolgozása és végrehajtása, amelyben az építkezésen van a hangsúly, melynek eredményeként négy év múlva magyar csapat is részt vehet a téli játékokon.

Mivel idén más fogyatékossági területen három európai játékot is rendeznek, az MPB elnöksége arra kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI) és a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB), hogy a paralimpiai részvétel költségeinek fedezésére elkülönített forrást csoportosítsa át a szervátültetettek és az értelmi fogyatékosok európai játékain való részvétel támogatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik