Sport

“Az oroszok mindent megtesznek az olimpia védelméért”

szocsi (szocsi)
szocsi (szocsi)

A modern olimpiák közül egy sem kapott olyan konkrét fenyegetéseket, mint a Szocsiban megrendezendő, ez azonban nem jelenti azt, hogy a küszöbön álló téli játékok ne lennének biztonságosak - jelentette ki pénteken az NBC televíziónak nyilatkozva Mitt Romney, a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpia szervező bizottságának elnök-vezérigazgatója.

Romney, aki 2012-ben az amerikai Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltje volt, rámutatott, hogy a szocsi biztonsági előkészületek is példátlanok. Úgy vélekedett, hogy miközben a “puha célpontok” esetében a biztonságot nem lehet 100 százalékig szavatolni, a helyszínek többségének esetében igen.

“Úgy sejtem, hogy az oroszok mindent megtesznek, ami csak emberileg lehetséges a játékok megvédelmezése érdekében” – mondta.


Fotó: Europress

“A kemény helyszínek biztonságban lesznek. A sportolók biztonságban lesznek. A nézők az olimpiai létesítményekben biztonságban lesznek” – vélekedett a volt politikus.

Romney igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy elutazna-e a családjával a szocsi olimpiára. Megismételte ugyanakkor, hogy nem zárja ki teljességgel a támadás lehetőségét. Kitartott az elnökválasztási kampány során kifejtett álláspontja mellett, miszerint Oroszország az Egyesült Államok geopolitikai ellenfele, ugyanakkor elvetette annak gondolatát, hogy Szocsit megfosszák az olimpia megrendezésének lehetőségétől.

Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság is kapott fenyegető üzenetet, azonban a magyar csapat vezetője hangsúlyozta, nem valós a veszély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik