Sport

Megfenyegették a magyar olimpiai delegációt

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára megerősítette, a szervezet központi levelezési címére kimondottan félelemre okot adó tartalmú levél érkezett.

Az elmúlt hetekben többször cikkeztünk arról, hogy a szűk három hét múlva kezdődő téli olimpiát folyamatosan terroristák fenyegetik. Az amerikaiak már egyenesen mentőakcióra készülnek. Az orosz kormány lényegében légmentesen lezárta Szocsit, a környező utakat, reptereket folyamatosan ellenőrzi, ettől függetlenül a terroristák éberek.

A terrorfenyegetettség árnyékában eközben a magyar csapat a hétfői eskütételre készül. Eddig különösebb pánikra nem volt ok.

Eddig. A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi levelezési címére kedd este orosz és angol nyelven fogalmazott levél érkezett, amelyben közvetlenül a magyar olimpiai csapatot fenyegették meg a terroristák. Azt írták, ha jót akarnak, maradjanak itthon sportolóink és a csapatvezetők.

„Az információjuk sajnos igaz…” – erősítette meg a hírt Szabó Bence főtitkár a sportnapilap kérdésére. “De pánikot semmiképp nem keltenék. A NOB és a szocsi szervezők visszajelzése szerint más ország nemzetközi olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető leveleket, s az illetékesek már nyomoznak az ügyben” ”

A főtitkár azt is elárulta, nem a MOB hivatott abban dönteni, mennyire kell ezt komolyan venni, ahogy azt sem feltétlenül a MOB-nak kell eldönteni, hogy alkalmasint visszalépnek-e sportolóink a rendezvénytől. Minden esetre a magyar terrorelhárítási központ napi kapcsolatban áll az orosz társszervezettel.

Olvasói sztorik