Sport

A MOB elnöke komolyan aggódik a terrorfenyegetés miatt

Borkai Zsolt (borkai zsolt, )
Borkai Zsolt (borkai zsolt, )

Borkai Zsolt szerint komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet a MOB és más országok olimpiai bizottsága kapott a közelgő szocsi játékok előtt.

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Olimpiai Biztottság nemzetközi levelezési címére orosz és angol nyelven íródott fenyegetés érkezett. A feladók, azt üzenték, jobb, ha el sem indul a csapat a téli olimpiára Szocsiba. Borkai Zsolt, a MOB elnöke szerda reggel reagált.

“A MOB már értesítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, az orosz szervezőket, valamint Magyarországon a Terrorelhárítási Központot, hogy fenyegető üzenetet kapott. Komolyan kell venni az ilyen üzeneteket. Az illetékesek feladata, hogy eljárjanak az ügyben” – jelentette ki a MOB elnöke. Hozzátette, a MOB még nem kapott választ a megkeresettektől, ugyanakkor tudomása van róla, hogy más, a szocsi olimpiára készülő országok olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető tartalmú üzeneteket.

A február 8-án kezdődő téli olimpia elleni támadással az az iszlamista csoport fenyegetőzik, amely egy világhálóra feltett videoüzenetben magára vállalta a december végén Volgográdban elkövetett, 34 halálos áldozatot követelő merényleteket.

Az elmúlt hetekben többször cikkeztünk arról, hogy a szűk három hét múlva kezdődő téli olimpiát folyamatosanterroristák fenyegetik. Az amerikaiak már egyenesen mentőakcióra készülnek. Az orosz kormány lényegében légmentesen lezárta Szocsit, a környező utakat, reptereket folyamatosan ellenőrzi, ettől függetlenül a terroristák éberek.

Olvasói sztorik