Sport

Remekeltek dzsúdósaink Afrikában

krizsán szabolcs (krizsán szabolcs)
krizsán szabolcs (krizsán szabolcs)

Remekül szerepelt a kis magyar küldöttség Csádban: az afrikai hőségben Krizsán Szabolcs arany-, Urbancsok Tamás bronzérmet szerzett.

“A harmincöt fokos forróságban a selejtezők egy órakor kezdődtek, a döntők pedig ötkor. Az afrikai versenyzők az afrikai ranglistapontjaikért indultak harcba, ami részvételt jelent nekik a különböző nemzetközi versenyeken, így ez számukra fokozott jelentőséggel bírt. Számunkra pedig egy jó felkészülési lehetőség volt, a szokatlan versenykörülmények, az ismeretlen ellenfelek új kihívások elé állítottak” – olvasható Krizsán Szabolcs, a Honvéd-Kipex Grand Prix-győztes judósának nyilatkozata a judoinfo.hu-n.

Krizsán Szabolcs a dobogó tetején
Fotó: MTI

“Mindketten a saját kategóriánk felett indultunk, én a kilencven kilogrammosok között versenyeztem. A többszörös Afrika-bajnoki érmes, olimpikon kameruni Dolassemmel kezdtem, akin vazarit dobtam, majd leszorítottam. A döntőbe jutásért egy csádi versenyzőt rövid idő alatt sikerült legyőznöm. A döntőben egy elefántcsontparti judós volt az ellenfelem, ugyancsak többszörös Afrika-bajnoki érmes, olimpikon, úgy hívják, hogy Kone, ellene is sikerült rövid időn belül jukót és vazarit dobni, majd a földön leszorítottam” – fejezte be Krizsán.

Urbancsok Tamás erőnyerőként kezdett, majd egy csádi judóst győzött le magabiztosan, jukóval, majd ipponnal. A döntőbe jutásért a későbbi győztes román judóstól szoros párharcban jukóval kapott ki, majd a harmadik helyért elefántcsontparti ellenfelét akciódús mérkőzésen könnyedén verte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik