Sport

Műkorcsolya Eb: párosban is címvédés

műkorcsolya (műkorcsolya, )
műkorcsolya (műkorcsolya, )

A címvédő Tatyjana Voloszozsar, Makszim Tranykov duó a kűrben elkövetett nagy hibái ellenére is megvédte címét párosban a SYMA Csarnokban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Az orosz kettős a pénteki rövidprogram után jelentős előnnyel vezetett a négyszeres világ- és Európa-bajnok német Aliona Savchenko, Robin Szolkowy duó előtt, s mivel utóbbiak betegség miatt a kűrtől visszaléptek, valószínűsíthető volt, hogy ismét az ő nyakukba kerül az aranyérem.

Honfitársaik, a rövidprogram után negyedik Kszenija Sztolbova, Fedor Klimov kettős ugyanakkor nagyon erős, és hibátlanul végrehajtott kűrrel jelentkeztek, s gyakorlatukra pályafutásuk legmagasabb pontszámát zsebelték be a bíróktól.

A győztesek
Fotó: MTI

Az utolsóként jégre lépő címvédők aztán már a második elemnél rontottak, Tranykov kibillent az egyensúlyából a tripla Salchow után, de állva maradt. Ezután a tripla toeloop-dupla toeloop kombináció első eleme után Tranykov el is esett, majd a dobott tripla Salchownál a leérkezéskor Voloszozsar huppant a jégre.

A bírák a hibák ellenére csupán egy ponttal adtak kevesebbet a címvédő produkciójára, mint Sztolbováékéra, így Tranykovék immár harmadik Eb-aranyukat nyerték.

“Egyelőre nem tudjuk megmondani, mi történt, a szezon eddigi részében és az itteni edzéseken hibátlanul teljesítettünk… A februári szocsi olimpián a mainál sokkal jobban kell majd koncentrálnunk” – nyilatkozta Tranykov a verseny után.

Eredmények – Műkorcsolya Eb

páros:

1. Tatyjana Voloszozsar, Makszim Tranykov (Oroszország) 220,38 pont
2. Kszenija Sztolbova, Fedor Klimov (Oroszország) 207,98
3. Vera Bazarova, Jurij Larionov (Oroszország) 201,61

Ajánlott videó

Olvasói sztorik