Sport

Kiváló magyar szereplés a gyorskorcsolya Eb-n

Heidum Bernadett (heidum bernadett, )
Heidum Bernadett (heidum bernadett, )

A magyar női csapat vasárnap bronzérmes lett a váltók 3000 méteres versenyében a Drezdában rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpiára készülő Lajtos Szandra, Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Kónya Zsófia összeállítású négyes a hollandok és a britek mögött végzett harmadikként a fináléban, melyben megelőzte az orosz és az olasz kvartettet.

Hollandia viszonylag fölényesen győzött, míg az ezüstéremért vívott harcban a magyarok szoros küzdelemben maradtak alul a szigetországiakkal szemben.

Vasárnap egyéniben is születtek kiváló magyar eredmények, ugyanis Heidum 1000 és 3000 méteren is negyedik lett. A pénteken 1500-on ezüstérmes Heidum az 1000 méter ötfős fináléjában szoros küzdelemben szorult a brit Elise Christie, a holland Jorien Ter Mors és az orosz Tatyjana Borodulina mögé. A döntő ötödik tagját, a francia Veronique Pierront szabálytalanság miatt kizárták.

Heidum Bernadett
Fotó: MTI

A másik két magyar induló közül az 1500-on bronzérmes Kónya Zsófia az elődöntőben, míg Keszler Andrea már a selejtezőben búcsúzott. Előbbi a 9., utóbbi a 17. helyen zárt a 35 fős mezőnyben.

Heidum és Kónya kiváló szereplésével azt is kivívta, hogy indulhasson a 3000 méteres szuperdöntőben, amelyen az Eb hét legjobbja állhatott rajthoz. Ter Mors győzelméhez kétség sem férhetett, de a dobogós helyekért nagy küzdelem zajlott, amelyben végül Christie és az olasz Arianna Fontana mögött negyedik lett a 25 éves Heidum, míg Kónya a többiektől kissé leszakadva hetedikként ért célba.

A férfiaknál 1000 méteren Liu Shaolin Sándor az elődöntőben kiesve hetedik, Knoch Viktor pedig a negyeddöntőben búcsúzva 13. lett ugyanezen a távon. A fináléban hármas orosz siker született, a győzelmet pedig Victor An szerezte meg, aki a 3000 méteres szuperdöntőben is diadalmaskodott és az orosz váltó tagjaként is nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik