Sport

Kézi-Eb: bármire képes a magyar csapat

kézilabda válogatott (kézilabda válogatott, )
kézilabda válogatott (kézilabda válogatott, )

A magyar válogatott megszerezte első győzelmét a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon: Mocsai Lajos együttese a középdöntő első mérkőzésén 31-25-re diadalmaskodott a macedón gárda felett.

A magyar csapat végig uralta a mérkőzést, ráadásul sikerült kivenni a játékból a macedónok legerősebb fegyverát. Kiril Lazarovot, aki mindössze négy gólt szerzett ellenünk.

A Mocsai-csapat így könnyen verte hat góllal Macedóniát, de a találkozó során ez a különbség még nagyobb is volt.

“Nagyon nagy öröm, hogy sikerült ezt a mérkőzést megnyerni” – lelkendezett Mocsai Lajos. A macedón válogatott kellemetlen ellenfél, kimunkált támadójátékkal rendelkezik, kapusa pedig rendkívüli teljesítményre képes – tette hozzá. “Ezért örülök, hogy a mai mérkőzésén végig mi tudtuk diktálni a tempót, sikerült azt a rendszert megtalálni, amellyel eredményesek lehetünk” – mondta.


Fotó:MTI

A szakvezető szerint a magyar kézilabda presztízse miatt is fontos volt, hogy megoldották ezt a feladatot. 
“A fehérorosz játékvezetők végig korrekt bíráskodást mutattak be, szerencsére a provokáción is felül tudtunk emelkedni, valamint a Lazarov elleni taktikát is remekül megvalósítottuk” – tette hozzá a szakvezető, majd már a következő feladatra áttérve azt mondta, hogy a dánok hazai környezetben mindenki ellen favoritnak számítanak, és talán cserél is majd, hogy kicsit frissítsen a csapatán.

“A dánok itthon örömkézilabdát játszanak, amihez megpróbálunk felnőni. Ezzel a mai sikerrel jó eséllyel pályázunk arra, hogy a legjobb nyolc között végezzünk majd” – mondta Mocsai Lajos.

“Örülök, hogy a csapat az első félidőben gyakorlatilag nem ismert lehetetlent, és hogy ilyen előnyt sikerült kidolgoznunk” – nyilatkozott Mikler Roland. Nem lelkesítettük be a macedónokat egy pillanatra sem, nagyon kellett ez a siker – tette hozzá.


Fotó: MTI

“Most valamivel jobb volt már a teljesítményünk a saját posztunkon, a csapat együtt pedig megint összeszedte magát és megmutatta, hogy bármire képes. Végig harcoltunk és megérdemelten nyertünk” – értékelt Putics Barna.

Ivica Obrvan, a macedón válogatott szövetségi kapitánya gratulált a magyar csapatnak.
“Szörnyen kezdtük a mérkőzést, ziccereket és heteseket hibáztunk. A második félidőben már jobban játszottunk, de hétgólos hátrányban szinte esélyünk sem volt. Az Izland elleni találkozó előtt az a legfontosabb, hogy ezt a mait most minél gyorsabban elfelejtsük” – vélekedett a szakvezető.

Válogatottunk legközelebb hétfőn a házigazda dánokkal találkozik, majd szerdán az osztrákok ellen zárja a középdöntőt, amelyben a világbajnok spanyolok és az izlandiak érdekeltek még. A csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, míg a harmadik az ötödik helyért játszhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik