Sport

Értékes győzelmet aratott a Sapa

Sapa-Fehervar-AV19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )
Sapa-Fehervar-AV19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )

A Sapa Fehérvár AV19 győzni tudott a vendég Dornbirn ellen az osztrák jégkorongliga (EBEL) középszakaszának alsóházában.

Mindkét csapat győzelemmel kezdte pénteken a középszakasz küzdelmeit. A forduló előtt két pont volt a Dornbirn előnye, és az alapszakaszban két meccs alatt három ponttal távozott az ifj. Ocskay Gábor Csarnokból.

Ezútal is jól kezdett a Dornbirn, gyorsan kétszer emberelőnybe került, ám Sarauer révén a Fehérvár szerzett vezetést. Ez megnyugtatta a hazaiakat, és sikerült nyomás alatt tartani az ellenfél kapuját. Feltűnő volt, milyen fegyelmezetten védekezik a magyar együttes, és a megszerzett korongokkal sok helyzetet tudott kialakítani a túloldalon.

Fotó: MTI

A második harmadban felpörögött a Dornbirn játéka, ám a szezon közben Finnországból hazatért Hetényi jól védett. A szünet előtt Magosi szemfüles találatával nőtt a különbség: a kapu mögül rálőtte az osztrákok kapusára a pakkot, amely így befelé pattant. Kis híján szépítettek a vendégek, ám a bíró szabálytalanság miatt közbe fújt, így hiába került a korong Hetényi kapujába.

A folytatásban emberelőnyben betalált a Dornbirn, ettől még izgalmasabb lett a fontos összecsapás. Ahogy fogyott az idő, úgy lett egyre kapkodóbb az osztrákok játéka, és a végén kettős hátrányba kerültek, azonban a Volán csak kapuvasig jutott. A hajrában lehozta kapusát a Dornbirn, és újabb gólt kapott.

A sikerrel a magyar csapat helyet cserélt riválisával, s nyolc fordulóval a vége előtt feljött az alsóház második helyére, ami már negyeddöntős helyet jelent.

Eredmény – EBEL

Sapa Fehérvár AV19-Dornbirn (osztrák) 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

gól: Sarauer (6.), Magosi (37.), Mihály (60.), illetve Feichtner (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik