Sport

Gálázva vertük a macedónokat az Eb-n

ferfi-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (férfi kézilabda válogatott, )
ferfi-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (férfi kézilabda válogatott, )

Férfikézilabda-válogatottunk az Európa-bajnokság középdöntőjében Macedónia együttesével találkozott: simán, végig vezetve nyertünk.

A középdöntőbe egyetlen ponttal érkezett a magyar válogatott, ahol a macedónokkal, a dánokkal és az osztrákokkal kell összemérnie erejét a Mocsai-csapatnak. A csoportból az első kettő jut tovább, a harmadikok pedig az 5-6. helyért csatáznak.

Ahhoz, hogy a megelőzzük a spanyol, dán duó valamelyikét, és ott legyünk az elődöntőben mindhárom meccset meg kellene nyernünk és ehhez az első lépés a macedónok elleni összecsapás volt.


Fotó: MTI

Az egyszemélyes hadseregnek titulált csapat legjobbja Kiril Lazarov, akit remekül levettünk a pályáról, hiszen 11 lövéséből csak négy akadt be, négy heteséből pedig hármat vagy Tatai, vagy Mikler hárított.

Nélküle a macedónoknak esélyük sem volt, így már az első félidőben eldöntöttük a meccset remek játékunknak köszönhetően. A 16-9-es első játékrész után is hengereltünk, Császár hét, Nagy Kornél, Zubai és Ancsin négy-négy találatával pedig végül 31-25-re nyertünk.

Folytatás hétfőn, a dánok ellen.

Eredmény – kézilabda-Eb, középdöntő

Magyarország – Macedónia 31-25 (16-9)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Emberhátrányban kaptunk gólt, két és fél perccel a meccs vége előtt időt kért Mocsai Lajos. De azért nekünk is megy a gólszerzés, végül Angelovskit szórták ki Vadkerti leütése miatt. Vége a meccsnek, 31-25-re nyertünk.

51-55. PERC: Szalafai emberhátrányban is betalált, Vadkerti is. A két gól között kaptunk mi is egyet, 27-20 ide. Na, Lazarov is betalált, de Szalafai is, így tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés, hiszen 28-21-re vezetünk. Mindkét csapat visszavett az iramból, ennek ellenére gyorsan születtek gólok itt is, ott is (30-23).

46-50. PERC: Mitkovot kiküldték két percre, de előtte még lőttek egyet a macedónok. Császár negyedik hetesét is bevágta, 75 százalékkal lövünk a meccsen: 36 lövésből 25 gól. Mirkulovski találatával 25-19-re megyünk, szinte már zsebben a meccs.

41-45. PERC: Georgievski, majd Vadkerti a gólszerző (22-15). Császár ma hibátlan büntetőből, Zubai pedig zavartalanul volt eredményes (24-15). Az újabb macedón gól ellenére is megnyugtató az előnyünk.

36-40. PERC: Jobban kellene koncentrálni… Előbb kaptunk egy gólt, majd középkezdésből eladtuk a labdát, így ismét a hálónkban kötött ki a játékszer (19-13). Nagy Kornél szép gólt lőtt, ahogy Pecakovski is. A tetemes előny tudatában mintha egy kicsit kiengedtünk volna. Zubai kapta a bejátszást, majd gólt dobott. Fel kell pörögni ismét.

31-35. PERC: Mirkulovski gólja nyitja a félidőt. Alig van néző a csarnokban. Ancsin nagy gólt helyezett a hálóba, test mellől (17-10). Pecakovski hozta közelebb az ellenfelet, de Nagy Kornél és Zubai révén visszaállt a különbség.

Remek játékkal 16-9-re vezetünk a macedónok ellen. Várjuk a folytatást.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Büntetőt kaptak a macedónok, de már nem Lazarov lövi, hanem Mojsoski és ez bent is van. Leindítottak minket a macedónok, de Mikler megfogta a ziccert. Pecakovski azoban nem hibázott, majd miután kiegészültünk nagyot védett a macedón kapus. Iváncsik Gergő góllal fejezte be az akciót (15-8), ahogy Manaskov is emberhátrányban (15-9). Végül Császár hetese is bent van, 16-9-re nyerjük a félidőt.

21-25. PERC: A macedónok újabb góljára Ancsin válaszolt rohamtempóban, majd Császár újabb góljával már 13-9-re megyünk. Lazarov megint elhibázott egy büntetőt, amit Tatai védett, így az ellenfél legjobbját teljesen elbizonytalanítottuk. Szöllősy is meglőtte a maga gólját, nyolccal vezetünk (14-6).

16-20. PERC: Lazarov most nem hibázta el a büntetőt, 7-4 ide. 3-1-es szériával hozzunk le ezt a két percet, hiszen előbb Császár, majd Manaskov talált be, utánuk pedig Gulyás, végül Putics használta ki azt, hogy rosszul cseréltek a macedónok. Mikler védése után ráadásul Zubai is a hálóba talált, így hirtelen 11-5-re megléptünk.

11-15. PERC: Manaskovra nem figyeltünk, de Ancsinra sem a macedónok! (5-2). Lazarov góljára Putics felelt, majd emberelőnybe kerültek a macedónok és még hetest is lőhettek. Szerencsénkre Lazarov a felső lécet lőtte telibe, maradt a 6-3. Császár emberhátrányban lőtt elképesztő nagy gólt, majd Schuch ellen fújtak be megint hetest (7-3).

6-10. PERC: Azért az ellenfél is dobott egy gólt, de Putics azonnal gólt ünnepelhet (3-1). Passzívot jeleztek a bírók, így Császárnak lőnie kellett, de mellé. Közben Mikler nagyon nagy bravúrokat mutat be. Ancsin Gábor góljával már hárommal megyünk (4-1).

1-5. PERC: Rögtön hetest kaptak a macedónok, amit természetesen Lazarov lőtt, de Mikler Roland hárította. A szaggatottról Gulyás Péter zúdította a labdát a hálóba, vezetünk (1-0). Császárt gyalulták le, most mi dobunk hetest. A sértett be is vágta, remek (2-0).

A macedónoknál Lazarovra érdemes figyelni, hiszen ő lőtte a csapat legtöbb gólját. Jól, ismerhetjük, a Veszprémban több évig játszott.

Előzetes: Csapatunk két győzelemmel felérő döntetlent harcolt ki Izland és Norvégia ellen, így sikerült megcsípni a csoport harmadik helyét.

A középdöntő 1. csoportjából az első kettő lép tovább az elődöntőbe, így ezen két hely valamelyikét kellene megcsípni, a csoportharmadikok pedig majd az 5-6. helyért csatáznak.

A magyar válogatott egy pontot vitt magával, míg az első két helyen álló dán és spanyol alakulat négy-négyet, ezért legalább két meccset kellene nyernünk. Az első legyőzendő ellenfél: Macedónia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik