Sport

Soha nem látott magasságokban a címvédő

műkorcsolya (műkorcsolya, )
műkorcsolya (műkorcsolya, )

A várakozásoknak megfelelően a címvédő Tatyjana Voloszozsar, Makszim Tranykov orosz kettős szerepelt a legjobban a párosok pénteki rövidprogramjában a SYMA csarnokban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.

A legutóbbi két Eb-n és egy vb-n is győztes páros sikeréhez kétség sem férhetett: jelentős, több mint hétpontos előnnyel előzte meg a kontinensviadal két legidősebb szereplőjét, a négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok német Aliona Savchenko, Robin Szolkowy duót. A harmadik helyről a 2012-ben Eb-ezüstérmes, szintén orosz Vera Bazarova és Jurij Larionov várja a vasárnapi folytatást, akiknek azonban a hátrányuk már 12 pontnál is több.


A címvédő páros mindenkit levett a lábáról
Fotó: MTI

A favoritok közül elsőként a Savchenko, Szolkowy páros lépett jégre és kiváló programjával magasra tette a lécet. Hibátlanul sikerültek az emelések, a dobott flip és a tripla toeloop is. Később azonban kiderült, hogy Tatyjana Voloszozsarékat nem lehet felülmúlni. Produkciójuk teljesen lázba hozta a nézőket, minden egyes emelést, dobást, lépéssort és ugrást hatalmas ujjongással fogadott a 3000 fős közönség, majd a program után percekig tapsolt. A bírók sem látták másként, és Voloszozsarék pályafutásuk legmagasabb pontszámával (83,98) kerültek az élre.

A pénteki program 17.50-től a nők kűrjével folytatódik.

Eredmények – páros, rövidpogram

1. Tatyjana Voloszozsar, Makszim Tranykov (orosz) 83,98 pont
2. Aliona Savchenko, Robin Szolkowy (német) 76,76
3. Vera Bazarova, Jurij Larionov (orosz) 71,70

Ajánlott videó

Olvasói sztorik