Sport

Kosárlabda: matematikai esélye maradt a magyaroknak

kosarlabda(960x640)(12).jpg (kosárlabda, )
kosarlabda(960x640)(12).jpg (kosárlabda, )

A női kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntőinek odavágóin a PEAC-Pécs és a DVTK is hazai környezetben veszített.

Az egész Európa-kupa egyik legnagyobb esélyesének számító Dinamo Moszkva látogatott csütörtökök a PEAC-Pécs otthonába. Az orosz együttes a mostani sorozatban a legtöbb dobott pontot és a lepattanót átlagolta meccsenként a játéknapot megelőzően, igaz magyar oldalon pedig a legjobb védelemmel találta szembe magát a moszkvai alakulat.

Az első negyed után óriási meglepetésre 15-15 volt az állás, a pécsiek játékába két fiatal, Kiss Virág és Kaposi Pálma vitt lendületet. A második játékrész elején kissé kiengedett a PEAC, meg is lépett a Dinamo, de a hazai játékosok a nagyszünetig egy pontra tudták csökkenteni a hátrányt.

A harmadik negyed csapnivalóan indult pécsi oldalról, a vendégek ugyanis a felvonás első felében végrehajtottak egy 14-4-es rohanást, amivel megnyugtató előnybe kerültek. Szerencsére nem adta fel a lelkes szurkolótábora által biztatott magyar csapat, így a folytatásban is szoros maradt a találkozó, azonban a végére kiütközött a két csapat közti különbség, a Dinamo Moszkva magabiztos előnyből várhatja a visszavágót. Nevena Jovanovic 14 ponttal lett a Pécs legeredményesebb játékosa.


Nagy-Bujdosó Nóráék (balra) szinte végig pariban voltak a Moszkvával
Fotó: MTI

Ezzel egy időben a DVTK női kosárlabdacsapata is pályára lépett a sorozat nyolcaddöntőjében, a miskolciak ellenfele a török Istanbul Universitesi volt. A magyar együttes számára nem sok esély maradt a továbbjutásra, ugyanis az elrontott első félidő után hiába javult a Diósgyőr játéka, a vendégek 87-55-re nyertek. Miskolci oldalon Liene Jansone 20 pontig jutott.

Eredmények – női kosárlabda Európa-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

PEAC-Pécs – Dinamo Moszkva (orosz) 55-69 (15-15, 13-14, 13-18, 14-22)
a magyar csapat legjobb dobói: Jovanovic 14, Reid 10

DVTK-Universitesi Istanbul (török) 55-87 (10-23, 10-28, 18-16, 17-20)
a magyar csapat legjobb dobói: Jansone 20, Raven 13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik