asafa powell (asafa powell)
Sport

Elnapolták Asafa Powell meghallgatását

A jamaicai sprinternek doppingügyében kell felelnie.

Februárra halasztották a 100 méteres síkfutásban korábban világcsúcstartó, tavaly júniusban, a jamaicai országos bajnokságon pozitív doppingtesztet produkált Asafa Powell további meghallgatását. A jamaicai doppingellenes ügynökség fegyelmi testülete eredetileg kétnapos ülést tervezett az ügyben, ám a szerdai, második nap végén úgy döntött, február 12-ére halasztja a folytatást.

A 2008-ban a 4×100 méteres váltóval olimpiai bajnok, 31 éves sprinter tavaly júniusi mintájában oxilofront, a stimulánsok közé tartozó tiltott szert találtak az ellenőrök. A laborvizsgálatok szerint ezt az egyik táplálék-kiegészítő tartalmazta. Powell a testület előtt kedden azt mondta, azért nem tájékoztatta az illetékeseket az általa használt táplálék-kiegészítőkről, mert azok újak voltak a piacon, és nem emlékezett a nevükre.


Asafa Powellre kétéves eltiltás is várhat
Fotó: AFP

Powell a kingstoni ob-n meglepetésre csupán negyedik lett a klasszikus sprintszámban, így egyéniben nem is jutott ki az augusztusi, moszkvai világbajnokságra, melyen aztán doppingügye miatt váltóban sem indulhatott.

Ha a vágtázót – aki minden idők legtöbb 10 másodpercen belüli 100-as futását produkálta – vétkesnek találják, kétéves eltiltást kaphat.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.