Sport

A második nap hozza a legtöbb izgalmat

Turóczi Dóra és Major Balázs (Turóczi Dóra, Major Balázs, jégtánc, )
Turóczi Dóra és Major Balázs (Turóczi Dóra, Major Balázs, jégtánc, )

A legizgalmasabb versenyt minden kétséget kizáróan a ma délelőtt kezdődő férfi egyéni verseny hozza majd a 2014-es budapesti Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokságon. A délutáni-esti programot követően a jégtáncosok kűrje után sor kerül az első eredményhirdetésre is.

Csütörtökön11:45-kor kezdődik a férfiak rövid programja a budapesti Műkorcsolya- és Jégtánc Európa-bajnokságon. A Syma csarnokban, az elmúlt napok hivatalos edzéseinek problémái után tegnap óta már a jég is kiváló minőségű.

Legalább hatan esélyesek arra, hogy dobogón végezzenek, kezdve a 2004-es budapesti Európa-bajnokkal, a francia Brian Joubert-rel.  Itt van a címvédő spanyol Javier Fernandez is, aki 23 évével maga az élő spanyol korcsolyatörténelem, míg a másik francia, Florent Amodio, azon igyekszik majd, hogy ne szakadjon meg a jó sorozata, és élete negyedik világbajnokságáról is éremmel térhessen haza.

Érdekesnek ígérkezik Maxim Kovtun produkciója, aki épp „hadban áll” Jevgenyij Plujscsenkóval az olimpiai csapatba kerülésért Utóbbi legenda egyébként nem jött el az Eb-re, otthon ülve várja, hogy vajon a korábbi eredményeire való tekintettel előnyben részesítik-e a szerinte rutintalan, ám eddig szuper szezont produkáló, az orosz bajnokságban is diadalmaskodó Kovtunnal szemben. Érdemes lesz még odafigyelni a tavalyi bronzérmes cseh Michal Brezinára, és honfitársára, a hamvaiból feltámadt 2008-as Európa-bajnok Tomas Vernerre, illetve a másik két orosz versenyzőre, Konstantin Menshovra és Sergei Voronovra is.

A jégtáncosok között sajnos Turóczi Dóra és Major Balázs éppen csak lemaradtak a kűrről, ám itt sem lesz hiány izgalmakban.

Nagy csata várható a tegnapi rövid táncban mindössze néhány századdal élen végző, tavalyi harmadik helyezett Anna Capellini és Luca Lanotte, valamint a második számú orosz kettős, Elena Ilynikh és Nikita Katsalapov között, de a másik két orosz duó, és a franciák is odaérhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik