Sport

Rácz Félix: Nem bagatellizáljuk el Madár meccsét

erdei zsolt (erdei zsolt)
erdei zsolt (erdei zsolt)

Még keresik az ellenfelet Erdei Zsolt kecskeméti címmérkőzéséhez, de nem kispályás bunyósban gondolkodnak.

Sokan voltak az egyik neves budai étteremben szerda délelőtt: sokan voltak ugyanis kíváncsiak Erdei Zsolt nagy bejelentésére. Valóban az is lett, hiszen Madár hét éve nem bokszolt idehaza, és most megteszi: március 8-án, Kecskeméten lép ringbe.

Nemrég még azt nyilatkozta a Sport24-nek, hogy elképzelhető, többé már nem méreti meg magát élesben, az amerikai kaland is meghiúsult, a januári meccs sem jött össze. Mindehhez képest nagy fordulat, hogy „hazai” segítséget kapott Rácz Félix menedzserirodája jóvoltából. A Felix Promotion (Ferobox Event) szervezi a bokszoló búcsúmeccsét.

Merthogy a kecskeméti találkozó, amely egyébként a WBO Europe félnehézsúlyú bajnoki övéért megy majd, a karrier zárása lehet. Azért „lehet”, mert ismerjük Madárt, egy esetleges szép győzelemmel megváltozhatnak a véleményei a jövővel kapcsolatban. Nemcsak neki, hanem a menedzserének is.


Rácz Félix, Kovács István, Erdei Zsolt és Simicskó István a sajtótájékoztatón
Fotó: MTI

„Nem akartam úgy befejezni az ökölvívást, hogy még legalább egyszer nem mutatom meg magam a magyar közönségnek” – mondta Madár, és azt is hozzátette, nem gondolta volna, hogy egy magyar iroda ajánlata versenyképes lehet egy amerikaiéval. Rácz Félix mégis meglepte, és az, hogy hazai közönség előtt küzdhet, hatalmas érzelmi többletet ad számára.

Debrecen és Budapest után harmadszor bunyózik profiként idehaza Erdei Zsolt, Kecskeméten. A városban nemrég már rendezett profi gálát a Ferobox Event, március 8-án jöhet a következő menet.

Mikor merült fel az együttműködés lehetősége? – kérdezte a Sport24 Rácz Félix sportmenedzsert.

Zsolttal már régóta kapcsolatban vagyunk, mondhatnám azt, hogy baráti a viszonyunk. Nagyon hízelgő volt számunkra, amikor azt nyilatkozta korábban, hogy két ember véleményére ad leginkább: Kokóéra és az enyémre. Amikor megláttam Zsolt amerikai ajánlatát, írtam neki egy sms-t, jeleztem neki, ezt mi is meg tudjuk csinálni, és nem egy tucatmérkőzést, hanem egy címmeccset tudunk megszervezni. Leültünk, tárgyaltunk, öt nap alatt megegyeztünk. Nyilván az ügyvédeink folytattak egy kis csatát, de ez minden esetben így van, ez nem szokatlan.

Miért pont Kecskeméten lesz a gála?

A város egy jól bevált helyszín, tavaly már rendeztünk ott egy eseményt. Vannak kecskeméti bokszolóink, és mivel nem csak Madár meccse jelenti a gálát, bizakodhatunk a sikeres rendezésben. A fiatal generáció számára nagy lökést jelenthet egy hazai környezetben vívott mérkőzés.

Búcsúmeccsként jelölték meg a gálát. Mennyi esélyt lát arra, hogy ez ne az utolsó meccse legyen Madárnak?

Úgy beszéltük meg Zsolttal, hogy ő úgy készül, ez lesz a búcsúmeccse. Március 8-án majd választ kapunk arra, milyen a teljesítménye, és arra is, hogy ezt a nemzetközi szervezet milyen helyezéssel honorálja. Ha akkor azt látjuk, érdemes továbbmenni, akkor leülünk és gondolkodunk, de addig biztosan nem gondolkodunk a folytatáson. Előbb jussunk el odáig.

Még nincs ellenfele Madárnak. Nehéz találni?

Nem egyszerű. Meg kell felelnie a nemzetközi követelményeknek, másrészt március 3-ára készen kell állnia a mérkőzésre. Ráadásul eladhatónak kell lennie, nem akarunk fele-feles mérleggel rendelkező ökölvívót hozni. Madár mégiscsak világbajnok volt, 13-ból 13 címmeccset nyert. Nem fogjuk elbagatellizálni a mérkőzést, az mindenki számára nagy blama lenne.

survey service

Ajánlott videó

Olvasói sztorik