Sport

Dakar: kettészakadt és fejre állt autók

Dakar-rali (dakar-rali, )
Dakar-rali (dakar-rali, )

Az igazi dűnejárók napja volt a keddi a Dakaron. A 422 kilométeres szelektíven Sebestyén Sándorék három helyet javítotva az összetettben 46. helyen állnak.

Az UNIQA Sandlander Team pilótája az első 200 kilométert érezte a leghosszabbnak, mint mondta, jócskán kellett tekergetni a kormányt a szakadékokkal teli szakaszon. “Láttunk néhány fejre állt vagy kettészakadt autót, ez óvatosságra intett bennünket. Az eleje nagyon gyilkos volt, de az azt követő dűnesor sem mondható gyerekjátéknak. Noha egész nap lefelé mentünk a magas hegyről, az utolsó három kilométer izgalmas és látványos volt, egy szinte függőleges homokpartfalon kellett lejönni, sok száz néző szeme láttára. Ezen nem volt szabad fékezni, de nem is kellett, tökéletesen uraltam az autót” – mesélte Sebestyén Sándor.

A pilóta Bognár Józseffel és Ungvári Miklóssal a 62. helyen ért célba, az összetettben pedig eddigi legjobb helyükön, a 46. helyen járnak.

Iquique egyébként az idei Dakar legészakibb pontja, innen a mezőny szerdán Antofagastába indul. A távból mindössze 31 kilométer lesz összekötő, a fennmaradó 422 kilométer pedig szelektív.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik