Sport

A vb-re felépülne a magyar válogatott kapus

Bálizs Bence (bálizs bence, )
Bálizs Bence (bálizs bence, )

Bálizs Bencének, a Sapa Fehérvár AV19 és a magyar jégkorong-válogatott kapusának kulcscsonttörése van. Ha minden jól megy, a világbajnokságra felépülhet.


Bálizs Bence 22 meccsen 90,8 százalékos hatékonysággal védett a szezonban
Fotó: MTI

Egy ideje már nem láthattuk a fehérvári kapuban Bálizs Bencét, a klub hivatalos honlapján megjelentek szerint pedig a szezon további bajnokijain nem is fogjuk. Ennek oka az, hogy a fiatal kapuvédő vállát előbb a Znojmo elleni meccs előtt találták el, majd egy január 4-i edzésen ismét és később kiderült, hogy eltört a kulcscsontja.

„Fájt a vállam, de nem aggódtam különösebben, máskor is volt már ilyen. Aztán ahogy vettem le a felsőmet, csak egy reccsenést hallottam, eltört a kulcscsontom. A történtekhez képest már jól vagyok, nem fáj annyira a vállam, mint az első pár napban, de a bal kezemet még egyáltalán nem tudom használni. Bár még messze van és sok mindenen múlik, de az orvosok szerint van rá esély, hogy a világbajnokságra teljesen felépülök” – mondta Bálizs az albavolanhockey.hu-nak.

Nemrégiben egy másik alapember, a csatár Sikorcin Ladislav dőlt ki hosszabb időre. A keresztszalag-szakadással küzdő játékos biztosan kihagyja az áprilisi, divízió I-es világbajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik