karate (karate, )
Sport

Történelmi magyar siker Párizsban

A 67 kilogrammos Szegedi Döme aranyérmet nyert a Párizs Open elnevezésű karateversenyen.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 2011-ben életre hívott Karate1 Premier League elnevezésű sorozatban – amely a világ- és Európa-bajnokságok után a legnagyobb és legszínvonalasabb versenyeket tartalmazza és amelynek a párizsi viadal is a része – mostanáig magyar karatés még nem állhatott a dobogó legfelső fokára.

Fotó: Facebook

A nagy létszámú mezőnyben a BVSC-Fighter mindössze 19 éves versenyzője öt győzelemmel jutott el a döntőig, ahol 5-1-re nyert a venezuelai Andres Madera ellen. Teljesítményének értékét emeli, hogy a négy közé jutásért a tavalyi, budapesti Eb-n győztes francia William Rolle-nál bizonyult jobbnak.

A korábbi junior világbajnokon kívül a magyar válogatottból a 68 kilogrammosok küzdelmében indult Metzger Szandra jutott éremközelbe, ő az ötödik helyen zárt.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.