Sport

Morgenstern akár ott lehet az olimpián

Thomas Morgenstern (thomas morgenstern, )
Thomas Morgenstern (thomas morgenstern, )

Olyannyira javul Thomas Morgenstern háromszoros olimpiai bajnok osztrák síugró állapota, hogy van esélye a részvételre a február 7-én kezdődő szocsi téli játékokon.

“Rendkívül jól halad a felépülése, nagyon elégedettek vagyunk a vizsgálatok eredményeivel” – mondta hétfőn a versenyzőt kezelő salzburgi klinika vezetője, Josef Obrist.

Jürgen Barthofer, az osztrák válogatott csapatorvosa arról beszélt, hogy a következő 14 napban a rehabilitáció zajlik majd, ebben az időszakban biztosan nem fog ugrani Morgenstern, s csak utána dönthetnek arról, hogy részt vehet-e az olimpián.

Fotó: AFP

“Remélem, lesz esélye, hogy felépüljön a téli játékokra, én mindenesetre nyitva hagyom neki az ajtót, ameddig csak lehet. Százszázalékosan megérdemli ezt, így nem kell az olimpiával foglalkoznia, csakis a felépülésére koncentrálhat” – jelentette ki Alexander Pointer szövetségi kapitány, akinek legkésőbb január 27-én kell kijelölnie csapatát a szocsi versenyekre.

A nyolcszoros világbajnok a világkupa-sorozat tauplitzi sírepülőversenyének pénteki edzésén ugrás közben a levegőben megbillent, bal oldalára dőlt, majd a hátára, illetve a fejére esett. Rövid időre az eszméletét is elveszítette, de nem sokkal a baleset után már beszélt a segítségére sietőkkel. Morgenstern fej- és tüdősérülést szenvedett.

A 27 éves síugró csaknem egy hónapja a Titisee-Neustadtban rendezett versenyen is nagyot esett, akkor hordágyra fektetve, nyakmerevítővel vitték kórházba. A németországi eset után gyorsan felépült, és az év elején zárult Négysáncversenyen második lett összetettben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik