Sport

Varga és Szivós 2013 legjobbjai

varga dénes (varga dénes)
varga dénes (varga dénes)

A tavaly nyáron Barcelonában világbajnoki címet szerzett férfiválogatott játékosai szerint 2013 legjobb magyar vízilabdázója Szivós Márton és Varga Dénes.

A holtversenyes első helyet az a szavazás eredményezte, amelyet – ezúttal már ötödik alkalommal téve fel körkérdést a nemzeti együttes tagjainak – a www.vlv.hu szakmai honlap bonyolított le. A pénteken közzétett felmérés – amelyben mindenki részt vett, aki akár csak egyetlen percet is játszott a válogatottban tavaly – arról árulkodik, hogy a voksok közül egyformán nyolc jutott a vb-arany kivívásában szintén oroszlánszerepet játszó Szivós Mártonra és az európai, majd a világszövetségnél is a múlt év legjobbjának megválasztott Varga Dénesre.

Az év mérkőzése a játékosok szavazatai alapján egyértelműen a Magyarország-Montenegró világbajnoki döntő volt, de kapott három voksot a horvátok elleni barcelonai elődöntő is.


Szivós nem csak a legjobb lett holtversenyben, de övé a legszebb gól is
Fotó: MTI

Az esztendő góljának Szivós Mártonnak a vb-finálét eldöntő találatát, 2013 kellemes meglepetésének pedig a 20 évesen világbajnoki címet szerzett center, Bedő Krisztián felbukkanását és teljesítményét választották.

A magyar válogatott tagjai szerint a világ legjobb nem magyar vízilabdázója tavaly a montenegrói Aleksandar Ivovic volt, a legjobb magyarországi idegenlégiósnak pedig a Vasas montenegrói játékosa, Drasko Brguljan bizonyult nyolc vokssal, egyetlen szavazattal előzve meg a Honvéd japán légiósát, Kodzsi Takejt.

A külföldön játszó legjobb magyar pólós címét nagy fölénnyel Varga Dénes érdemelte ki.

A háromszoros olimpiai bajnokból lett, posztját egy éve elfoglaló szövetségi kapitány, Benedek Tibor irányításával a válogatott 2013-ban 28 hivatalos mérkőzést játszott, s a csapatban összesen 26 játékos szerepelt.

Videó – A vb-döntő összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik