Sport

Szlovák ellenfél vár Babosra, Nadal nehéz ágra került

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Kisorsolták az Australian Open főtáblájának párosításait.

Babos Tímea a szlovák Anna Schmiedlova ellen kezdi meg szereplését az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtábláján. A női mezőny egyetlen magyar résztvevője a 86., míg 19 éves riválisa – akivel még nem találkozott WTA-tornán – 82. a legfrissebb világranglistán. A kassai tinédzser karrierje legjobbjaként tavaly novemberben 73. volt, az Australian Openen pedig legutóbb a selejtező első fordulójában búcsúzott.

Honlapja szerint a 20 éves soproni játékos párosban a horvát Petra Marticcsal indul Melbourne-ben, annak a sorsolására jövő héten kerül sor.

Ami a férfiak versenyét illeti, a világelső és első helyen kiemelt Rafael Nadal már az első körben komoly ellenféllel néz farkasszemet, ugyanis a hazai közönség előtt szereplő Bernard Tomic lesz az ellenfele és a folytatásban sem lesz könnyű dolga – de előbb természetesen tovább kell jutnia. A második körben két ifjú titán (Thanasi Kokkinakis vagy Igor Sijsling) közül az egyik, a harmadikban Gael Monfils, a negyedikben Nisikori Kej, a negyeddöntően Juan Martín Del Potro, az elődöntőben pedig a negyedik helyen kiemelt Andy Murray lehet a spanyol ellenfele.

A másodikként rangsorolt Novak Djokovic a szlovák Lukas Lacko ellen lép pályára a nyitókörben, míg Roger Federer a szabadkártyás James Duckworth ellen ragad először ütőt.

Fucsovics Márton képviselheti egyedül Magyarországot a főtáblán a férfiak mezőnyében, rá még ugyanakkor vár egy meccs a selejtezőben, melyet a tervezett program szerint magyar idő szerint péntek éjféltől vív meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik