Sport

A végsőkig segíti Böhnt a szövetség

karl erik böhn (karl erik böhn)
karl erik böhn (karl erik böhn)

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke a közeljövőben szeretné Norvégiában meglátogatni Karl Erik Böhnt, a női válogatott gyógyíthatatlan betegségben szenvedő szövetségi kapitányát.

“Mindenkit, így minket is sokkolt a hír, hogy Karl Erik Böhn gyógyíthatatlan beteg. A szövetség mindent megtesz, hogy segítse a norvég edzőt” – mondta Vetési Iván a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a vasárnap kezdődő férfi Európa-bajnokság felvezetéseként tartottak. Hozzátette: a közeljövőben Norvégiában meglátogatják a leukémiával kezelt Böhnt.

Az MKSZ elnöke kiemelte: az elnökség a lehető legrövidebb időn belül eldönti, ki vezesse a női válogatottat a decemberi, horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon, és a remények szerint a 2016-os riói olimpián.

Fotó: MTI

A 48 éves Böhnnél 2013 januárjában diagnosztizáltak a leukémiát, azóta hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen esett át. Novemberben olyan hírek érkeztek, melyek alapján azt hihettük, hogy legyőzte a betegséget, de karácsony előtt az orvosok közölték vele, hogy újra rákos sejteket találtak a szervezetében, leukémiája pedig gyógyíthatatlan.

A norvég szakember hazájában számolt be tapasztalatairól a rák elleni harccal foglalkozó norvég oldalon. A napokban utolsó bejegyzésében búcsúzott az olvasóitól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik