Sport

Kézilabda: simán kikaptunk a lengyelektől

kezilabda-valogatott(960x640).jpg (magyar kézilabda válogatott, )
kezilabda-valogatott(960x640).jpg (magyar kézilabda válogatott, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott vereséget szenvedett a gyöngyösi Provident Kupa utolsó játéknapján, így a harmadik helyen zárt. A minket legyőző Lengyelország lett az első, Csehország a második, Fehéroroszország pedig a negyedik.

Az már a meccs előtt biztos volt, hogy a csehektől vereséget szenvedő, Fehéroroszországot legyőző magyar együttes biztosan nem nyeri meg a Provident Kupát, mivel Csehország legyőzte szombati ellenfelünket, egy esetleges győzelem esetén pedig az egymás elleni eredmény nem nekünk kedvezett volna.

Ennek ellenére azért a siker volt a cél Lengyelország ellen, amely számára még volt tétje a vasárnapi meccsnek. Az első félidő kiegyenlített játékkal indult, a csapatok fej fej mellett haladtak, majd ugyan Lékai gólját követően egygólos előnyből várhattuk a szünet előtti utolsó öt percet, a hajrá nem sikerült valami fényesen, a lengyelek megnyugtató fórt szereztek (12-15).

Sikerült ledolgozni a hátrányt a második felvonás első felében, de a lengyelek ismét szép lassan megléptek és szűk hét perccel a végső dudaszó előtt már öttel vezettek. Innen sajnos nem is volt már visszaút a magyar válogatott számára, a végére pedig tovább nőtt a két csapat közti különbség, 30-23-ra nyertek a lengyelek és ezzel a torna első helyét is megszerezték.

Eredmény – Provident Kupa, 3. játéknap

Magyarország – Lengyelország 23-30 (12-15)

A torna végeredménye (azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény dönt):
1. Lengyelország 4 pont, 2. Csehország 4, 3. MAGYARORSZÁG 2, 4. Fehéroroszország 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik