Sport

Daniel Negreanu az évtized játékosa

póker (póker, )
póker (póker, )

A kanadai Team PokerStars profi Daniel Negreanu a várakozásoknak megfelelően került az évtized játékosa ranglista első helyére.

Az idén bevezetésre került GPI Évtized Játékosa ranglistán csont nélkül végzett az első helyen Daniel Negreanu, akit olyan pókerlegendák követnek, mint Erik Seidel, Michael Mizrachi vagy Phil Ivey írja a Poker.hu.

A Global Poker Index mindössze 2011-ben született meg, de már most nagy elismerést szerzett a pókerjátékosok körében, akik szerint a GPI pontszámítási rendszere adja a legjobb összképet a játékosok teljesítményéről.

Az elmúlt kétéves működésük során az Év Játékosa díj kapta a legnagyobb figyelmet, amit másodszorra osztottak ki év végén, és amelyen a német Ole Schemion hajszállal előzte csak meg Daniel Negreanut, akinek végül a kitűnő 2013-ából ez az egyetlen cím maradt el.

Azonban nem sokáig kellett búslakodnia, ugyanis 2014 első pár napjában a GPI egy új rangsort jelentett be, mégpedig az Évtized Játékosát. A 2004-2013 között eltelt időszakot vették figyelembe, amelyen végül Negreanu könnyedén hódította el a címet.

Egyedüliként kapott hétezer pontnál is többet, a dobogón pedig Erik Seidelt és Michael Mizrachit előzte meg. Rajtuk kívül még Barry Greenstein, John Juanda, Bertrand Grospellier, Shannon Shorr, J. C. Tran és Phil Ivey kerültek be a top kilencbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik