Sport

Kézilabda: a fehérorosz lecke megoldva

Csaszar-Gabor(960x640).jpg (császár gábor, )
Csaszar-Gabor(960x640).jpg (császár gábor, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott 31-28-ra legyőzte Fehéroroszországot a gyöngyösi Provident Kupa szombati játéknapján.

Gyöngyösön, a Provident Kupa keretein belül készül a dániai Európa-bajnokságra a magyar együttes – a sérült Nagy László nélkül. Pénteken nem várt vereségbe szaladt bele a csapat, a 29-28-as zakót szombaton a Fehéroroszország elleni mérkőzésen szerette volna feledtetni Mocsai Lajos legénysége.

Szorosan indult az első harminc perc, de a játékrész felétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a magyar válogatott, amely Mikler Roland védéseinek, a jó védekezésnek, na meg a 17 dobott gólnak köszönhetően magabiztosan vezetett a félidőben (17-11).


Mikler Roland bravúrt bravúrra halmozott
Fotó: MTI

A második játékrész elejébe belealudt a házigazda, a felvonás feléhez közeledve pedig már csak két gól volt a két csapat közti különbség. Sikerült lélegzetvételnyi előnyhöz jutni, de a fehéroroszok kettős emberhátrányban is eredményesek tudtak lenni, nyílt maradt a meccse az utolsó bő tíz percre is (25-23).

A jó napot kifogó Császár Gábor hetese és Varsandán Milán szélről szerzett gólja ismét nyugtatólag hatott, majd a füredi Székely Márton fogott egy hetest, az utolsó öt percnek így ötgólos előnyből vághattunk neki. Nem is engedtük ki a kezünkből a győzelmet, így két mérkőzés után egy-egy győzelemmel és vereséggel áll a magyar válogatott.

Eredmény – Provident Kupa, 2. játéknap

Magyarország – Fehéroroszország 31-28 (17-11)

Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 7, Császár 8 (4), Gulyás 3, Ilyés, Iváncsik G., Lékai 1, Mocsai 1, Nagy K. 2, Schuch, Putics 1, Szalafai 1, Szöllősi 1, Vadkerti, Varsandán 4, Zdolik, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Fehéroroszország: Cserepenko, Kisov (kapusok), Baranov 3, Brovko, Babicsev, Kamisik 2, Nyezsura, Nyikolenkov, Puhovszkij 6, D. Rutenka, Sz. Rutenka 11 (5), Silovics 3, Szemenov 1, Tyitov 2, Zajcev. Szövetségi kapitány: Jurij Sevcov.

Kiállítások: 8 illetve 10 perc

Hétméteresek: 5/4 illetve 6/5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik