Sport

Niklas Heinecker lett 2013 online pókerese

póker, zseton (zsetonok, )
póker, zseton (zsetonok, )

A német Niklas Heinecker nyerte a legtöbb pénzt 2013-ban online játékokon, 6,2 millió dollár pluszban zárta az évet.

Elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő szinte a semmiből a német származású Niklas Heinecker, aki 2013-ban abszolút dominálta az online high stakes játékokat, ő is lett a legeredményesebb, amivel elnyerte az év játékosa díjat – írja a Poker.hu.

A „ragen70” online nick néven játszó fiatal német májusban tűnt fel a legmagasabb téteken az online póker színterén, onnantól kezdve viszont megállíthatatlan lett, napról napra zsebelte be a hatalmas kasszákat, mígnem az év végére 6,2 millió dolláros profittal letarolta a mezőnyt.

Szinte senki nem tudta vele tartani a lépést, mögötte jócskán lemaradva a norvég Ola Amundsgard zárt, aki 3,6 millió dollárjával, és hazájának politikusai felé irányított kihívással vetette észre magát tavaly.

A nagy öregek közül csak Patrik Antonius került fel a top tízes listára, ő 1,7 millió dollárt nyert 2013-ban. A régi nagyágyúk közül viszont ketten is a szégyenfalra írták fel a nevüket, különösen Gus Hansen égette le magát, aki félelmetesen nagy összeget, 8,5 millió dollártól szabadult meg, míg a világ legjobb játékosának tartott Phil Ivey közel 2,5 millió dollárt bukott.

A tavalyi évből látszik, hogy van bizony feltörekvő generáció még a pókerben, és hogy kitartással, elszántsággal bárkiből lehet bajnok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik