Sport

Égtek a nagyok az NBA-ben

lebron james, miami heat (lebron james, miami heat)
lebron james, miami heat (lebron james, miami heat)

A Golden State Warriors pontgazdag mérkőzésen 123-114-re nyert a címvédő Miami Heat otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A vendégek legjobbja a 36 pontja mellett 12 gólpasszt is kiosztó Stephen Curry volt, de kiemelkedett a 32 pontig jutó David Lee is. Érdekesség, hogy a Heat kezdőötöséből mindenki kétszámjegyű pontszámot ért el, de ez is kevés volt a győzelemhez. A hazaiaknál az előző szezon legjobbjává választott LeBron James 26 pontot szerzett, ám nyolcszor is eladta a labdát, ami negatív szezoncsúcs.

Fotó: AFP

A Miami mellett a két nyugati élcsapat, az Oklahoma City Thunder és a San Antonio Spurs is hazai vereséget szenvedett, ráadásul egyaránt New York-i együttestől. Előbbi – Joe Johnson dudaszóban elengedett dobásával – a Brooklyn Netstől, utóbbi pedig a sérüléséből visszatért Carmelo Anthony vezette New York Knickstől.

A továbbra is remeklő Portland Trail Blazers új NBA-rekordot állított fel: a Charlotte Hornets elleni összecsapáson klubrekordot jelentő 21 hárompontost szórtak a játékosai, ezzel a liga történetének első csapata lett, amely egy szezonon belül két mérkőzésen legalább 20 triplát szerez.

Eredmények – NBA

Cleveland Cavaliers-Orlando Magic 87-81 – hosszabbítás után
Miami Heat-Golden State Warriros 114-123      
Chicago Bulls-Boston Celtics 94-82       
Oklahoma City Thunder-Brooklyn Nets 93-95       
San Antonio Spurs-New York Knicks 101-105      
Phoenix Suns-Memphis Grizzlies 91-99       
Utah Jazz-Milwaukee Bucks 96-87       
Portland Trail Blazers-Charlotte Hornets 134-104      
Sacramento Kings-Philadelphia 76ers 104-113

Ajánlott videó

Olvasói sztorik