Sport

Világrekordot állított be a magyar hokis

Galanisz Nikandrosz (galanisz nikandrosz, )
Galanisz Nikandrosz (galanisz nikandrosz, )

Galanisz Nikandrosz, a Dab.Docler csatára négy másodperc alatt lőtt két gólt a Fradinak.

A jegkorongblog.hu cikke szerint a Dunaújváros-Ferencváros MOL Liga találkozón – melyet 6-4-re nyert meg a címvédő -, a második harmad meglehetősen érdekesre sikeredett.

A 34. percben ugyanis Galanisz előbb üres kapura lőtt, Budai még megpróbált hárítani, de csak bentebb tudta segíteni a korongot. Négy másodperccel később viszont megint rezzent a háló, hiszen a középkezdésnél Galanisz szerezte meg a pakkot, majd a kék vonaltól a kapuba zúdította azt.

Fotó: MTI

Hazánkban biztos, hogy rekordnak számít ez a teljesítmény, de a legegyszerűbb az NHL történetében kutakodni, hiszen az amerikai hokiliga a világ legjobban dokumentált bajnoksága. A tengerentúlon mindössze ketten voltak arra képesek, hogy négy másodperc alatt kétszer is ünnepelhessenek: Nels Stewart 1931. január 3-án, Deron Quint pedig 1995. december 15-én. Ennél gyorsabban még senki sem lőtt két gólt.

Előfordult, hogy valaki három másodperc alatt duplázott, de ez nem felnőtt mérkőzésen történt, az alsóbb ligákban pedig akadt három másodpercen belül szerzett két találat is, de más játékosoktól, így világrekord beállításnak tekinthető Galanisz Nikandrosz teljesítménye.

A találkozó összefoglalóját IDE kattintva nézheted meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik