Sport

Eb-t nyerünk, kupagyőztes a Diósgyőr, Egervári visszatér

José Gomes (josé gomes, )
José Gomes (josé gomes, )

Borítékba nem tesszük tippjeinket, de játszani mindig jó, az internet meg egy olyan felület, ahol bármikor vissza lehet keresni mindent. Így jól ki leszünk majd nevetve egy év múlva. Vagy nem.

Bár megannyi sporteseményt rendeznek 2014-ben is, kezdjük a magyar focival, jobb túlesni rajta! Szóval van nekünk egy NB I.-es bajnokságunk, szerintem a Debrecent nem lehet megverni ebben a szezonban.

A Videoton még akár képes is lehetne rá, de José Gomes nem tudja kihozni a maximumot a játékosokból, így azon sem lennénk meglepve, ha a portugált a szezon közben elküldenék. Igaz, ez nem jellemző a Vidire, hajlamosak előhozakodni a több éves tervekkel, és a hosszú távú gondolkodással. Aztán valahogy Paulo Sousa is otthagyta a Vidit, miközben hetekig nem volt aztán munkája.

A Fradi Dollal közepes lesz, Győrből majd jönnek a színes (bár, inkább sokszor erőltetett) nyilatkozatok az új vezetőedzőtől, de ezzel együtt is odaérhet a második helyre az ETO. A DVTK-t azért nem említjem, mint dobogóra esélyes csapatot (egyébként az), mert szinte minden riválisával idegenben találkozik: utazik a Fradihoz és a Videotonhoz Tomislav Sivic csapata.


Tomislav Sivic Diósgyőrben alkotna nagyot
Fotó: MTI

A kupában viszont révbe érhet a diósgyőri csapat, a Pápa nem lehet akadály, utóbbi csapat úgy vélem, a bajnokságban a 15., kieső helyre is esélyes. Tóth Bálint, aki vélhetően maga sem hitte el kinevezésekor, hogy megkapott egy NB I.-es kispadot, és azóta is ennek a ténynek az élvezetében kering, búcsúzhat a szezon végén.

Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy Egervári Sándor visszatér a magyar fociba, tegnap még azt gondoltam, a Győr edzője lehet, nem lennék meglepve, ha Pakson kötne ki. Vagy valahol.

Szóval Sivic a Kecskemétéhez hasonló bravúrt hajthat végre a DVTK-val a kupában.

Egy bibi azért akad az NB I.-et illetően (persze sok bibi van, de a kiesés-feljutás kérdésben ez kardinális): ez pedig a Pamacs, azaz a PMFC helyzete. Ha nem lesz befektető, könnyen lehet, hogy szétszéled a csapat, ifikkel állnak ki, netán nem állnak ki a meccsekre, így egy kiesővel számolhatunk. Persze, ez senkinek sem lenne jó. Jelenleg 10 pontos előnye van a Pécsnek a 15. MTK előtt. Zárójeles kérdés: volt olyan szurkoló a lokálpatrióta pécsieken kívül, aki szenvedélyesen tudott ennek a csapatnak szurkolni az elmúlt években? Az egész csapat, Matyi Dezsővel az élen egy nagy kérdőjel volt. Pont.

Ami a nemzetközi mezőnyt illeti: valami azt súgja, nem a Bayern München nyeri a Bajnokok Ligáját. Elképzelhető, hogy az mondatja velem mindezt, hogy kedvenc csapatom, az Arsenal lesz következő ellenfele, és bízom az angolok továbbjutásában.

Mikor Fabio Capello itt járt Budapesten a BL-trófea hazánkba érkezése kapcsán, azt mondta, a BL-re idén a Real Madrid, a Bayern München, a Barcelona és az Arsenal a legesélyesebb. Sokan összehúztuk a szemöldökünket az 56-osok terén felállított sátorban, magam persze mosolyogtam és vágyálmaimra gondoltam. S lám, az Arsenal pazar szezont fut eddig, nyeri azon meccseit odahaza, amelyeket az elmúlt években mondjuk ikszre adott.

A helyzet az, hogy Carlo Ancelotti valóban remek stratéga, és ugyanez a helyzet Manuel Pellegrinivel, a Manchester City menedzserével. Ha a City túljut a Barcelonán, megnyerheti a Bajnokok Ligáját.

Ami az Európa Ligát illeti: a Napoli, a Juventus, az Ajax, a Benfica és a Porto kieséses a BL-ből alapos minőségi javulást eredményezett a mezőnyben, szegény Benitezék, 12 ponttal estek ki a Bajnokok Ligájából. Eleve ott volt a Tottenham, a Lazio, a Lyon vagy épp a bivalyerős Basel. Minden a sorsolástól függ, de szerintünk elképzelhető az olasz győztes (is), a nyolcaddöntőben akár a Juventus-Fiorentina párharc is összejöhet.

Lesz egy világbajnokság is, ugyebár. Két éve még azt gondolta az ember, a brazilokat nem nagyon lehet megverni, és a csoportkörök sorsolását tekintve, azt mondhatjuk, hogy a vb első szakasza vélhetően nem jelent akadályt a csapatnak.

Scolari mester nagyon érti a dolgát, ha épp kapitányként dolgozik, így garancia lehet a jó szereplésre. Titkos favoritom Belgium, jó sorsolást is kaptak, hiszen Algéria, Oroszország és Dél-Korea van még a H kvartettben. A baj ezután következik, ugyanis a kieséses szakasz első fordulójában a G csoportból kap ellenfelet, ha továbbjut: itt Németország, Portugália, Ghána és az Egyesült Államok található.

Így tehát egy nagyágyút kellene búcsúztatniuk a belgáknak. Ha sikerülne, nehezen lehetne megállítani őket. A slusszpoén persze az lenne, ha a vb-t a nagy rivális Argentína nyerné. Az esélye megvan rá.

Ami a hazai csapatsportokat illeti!

férfikosarasoknál Braniszlav Dzunics mindig aktuális csapatát nehéz megverni, így azt gondolom, a Paks behúzza az aranyérmet (tavaly az Albacomppal lett bajnok Dzunics). Persze, ott van a Szolnok, értem én, de az Adria Ligában kifullad majd a rengeteg helyről „nyomott”, „agyontámogatott” Olaj.


Branislav Dzunic általában sikeres a csapataival
Fotó: MTI

A nőknél a nagycsapatok (már ha a szegényes bajnokságban ennek lehet nevezni a Sopron, a PINKK 424, a PEAC-Pécs és a DVTK csapatát) a Közép-Európai Ligában indult el, a női bajnokságban a középcsapatok küzdenek egyelőre, a Győr pedig a csapatot ért súlyos tragédia után az Euroligában állt rajthoz. Mindezzel együtt a Sopron megnyerheti a bajnokságot, de a Diósgyőrrel számolni kell.

A kézilabdázóknál nem lesz meglepi: bajnok lesz az MVM-MKB-Veszprém és a Győri Audi ETO KC is. Ami a válogatottakat illeti: ebben a sportágban élünk a passzolás lehetőségével. A januári férfi-Eb-vel, és a decemberi női-Eb-vel (amit ráadásul idehaza rendeznek és Horvátországban) kapcsolatban sincsenek megérzéseim, amik meg vannak, kevésbé pozitívak, így hagyjuk is. Mondjuk úgy, egy lépéshibával letudom ezt a sportágat szubjektív összegzésemben.

A férfiröplabdázóknál a Kaposvárt letaszítja a trónról a Kecskemét, a nőknél bajnok lehet a Vasas.

A férfivízilabda-bajnokság különösen izgalmas lehet ebben a szezonban, már ami a play-offot illeti: győzelmi kényszerben van a kupában elbukó, a BL-selejtezőben is kudarcot valló Szolnok, a Szeged pedig végre kiszakadna a bronzszerepből. Szerintünk sikerülhet nekik. A nőknél a Dunaújvárosi Főiskola lehet az aranyérmes.

Nyár közepén rendezik Budapesten a vízilabda-Európa-bajnokságot, a világbajnok férfiválogatottal és a világbajnoki bronzérmes női csapatunkkal. A lányok végső győzelmére nagyobb összeget tennék, a fiúkéra kisebbet, de azt is bátran.

Kommentben meg lehet tenni a saját téteket!

Jó szurkolást, hajrá mieink!!

Tippek-tippek-tippek

Magyar labdarúgás:

Bajnok: Debrecen
Kupagyőztes: Diósgyőr
Kiesők: Kaposvár, Pápa
Ahol edzőcsere történhet szezon közben: Videoton
Feljutók: Nyíregyháza, Dunaújváros

Nemzetközi kupák:

Bajnokok Ligája: Manchester City vagy Real Madrid
Európa Liga: Ajax vagy Fiorentina

Labdarúgó-vb:

Világbajnok: Argentína vagy Brazília
Bronzérmes: Belgium vagy Németország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik