Sport

Meggyógyult az Európa-bajnok úszónő

kapás boglárka (kapás boglárka, )
kapás boglárka (kapás boglárka, )

Három hónapig tartó kényszerszünet után az új esztendő első edzésén már Kapás Boglárka is vízbe ugorhat.

Kapás Boglárka kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnok úszót már csak hetvenkét óra választja el visszatérésének várva várt napjától. A sportpszichológusnak készülő 20 esztendős versenyző negyed évig egyetlen hosszt sem úszhatott le teljes erőbedobással, ráadásul a szárazföldi erőfejlesztő munkától is eltiltották.

„Úgy emlékszem, hogy szeptember 23-án volt az utolsó „igazi” edzésem, azt a napot viszont nehezen fogom elfelejteni, amikor kórházba kerültem, és megkezdődött a kezelésem. Az influenza súlyos szövődményeként átmenetileg látászavarok léptek fel, ma már könnyebben tudom kimondani, mint akkor, hogy az egyik szememmel alig-alig láttam. A szteroidos kezelések mellékhatásait sem könnyen viseltem, de akkor még abban bíztam, hogy gyorsan felépülök és a decemberi fedett pályás Európa-bajnokságon talán még el is tudok indulni. De nem így történt” – mesélt az elmúlt hónapok viszontagságairól Kapás Boglárka, a BVSC sportolója a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Kapás Boglárka újra vízbe mehet
Fotó: MTI

A 2013-as barcelonai világbajnokság 400 méteres ötödik, 800 méteres negyedik és 1500 méteres hetedik helyezettjének bőven van ideje arra, hogy a 2014-és évad csúcseseményére, az augusztusi berlini Európa-bajnokságra a lehető legjobban felkészülhessen, ahol a 800-asok gyorsúszó mezőnyében címvédőként állhat majd rajthoz.

„Számolom a napokat, de már az órákat is, hogy január 2-án újra végigcsinálhassak egy komolyabb edzést. Nagy Péter az edzőm bizonyára speciális „visszatérési” edzéstervet állított össze a számomra. Január 11-én a klubunkkal hajdúszoboszlói edzőtáborba utazunk, aztán februárban válogatott úszóként Thaiföldön folytatom a felkészülést. A következő állomás áprilisban Arizona, de a tengerentúlon eltöltött három hét előtt a márciusi Budapest bajnokságon már „élesben” próbálhatom ki magamat.” – vázolta a közeljövőt a 20 éves versenyzőnő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik