Sport

Hét ok, amiért érdemes téli sportokat nézni

Sokaktól kissé távol áll a téli sportok világa, de a szocsi olimpiai közeledtével a Sport24 hét fotóval szeretné alátámasztani, hogy miért is érdemes követni az eseményeket.

Alessa Czisny műkorcsolyázó. A 26 esztendős sportolónő 2011-ben Grand Prix-győztes lett, azóta pedig azt várják hazájában, hogy meghatározó alakja lesz sportágának. Eddig két olimpiáról csúszott le.

Ashley Wagner 22 esztendős kora ellenére már kétszeres amerikai bajnok a műkorcsolyázók között. A világ élmezőnyében is ott van, 2012-ben a negyedik lett a vb-n.

Julia Mancuso is amerikai, de ő az alpesi sízők mezőnyében csillogtatja meg képességeit. 2006-ban, óriás-műlesiklásban aranyérmes, 2010-ben lesiklásban és kombináltban ezüstöt nyert a téli olimpián. A világbajnokságokon öt, a Világkupában hétszer állhatott eddig a dobogóra.

Kiira Korpi Finnországban négy aranyérmet nyert eddig műkorcsolyában, de az Eb-ken is szerzett már három érmet, igaz, a dobogó legfelső fokára még nem sikerült felállnia.

Lindsey Vonnt talán senkinek sem kell bemutatni. Olimpiai bajnok, világbajnok és Világkupa-győztes az amerikai síző, aki egy súlyos sérülésből visszatérve próbálja meg kiharcolni az olimpiai részvételt.

Linna Haug Norvégia nagy reménysége a snowboardot illetően, már nagyon fiatal kora óta deszkázik, de versenyezni csak 15 esztendősen kezdett el. A 23 éves lánynak Vancouverben még nem termett sok babér, de Szocsiban már robbantani szeretne.

A kanadai-amerikai kettős állampolgár Tanith Belbin az USA színeiben jégtáncol, Benjamin Agostóval 1998-tól kezdve egészen 2010-ig versenyeztek, 2006-ban, Torinóban egészen ezüstéremig jutottak. Ugyan a profi versenyzésből már nem veszi ki a részét, számos gálaelőadáson találkozhatunk vele és Agostóval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik