Sport

Itthon búcsúzna a magyaroktól a haldokló kapitány

Karl Erik Böhn Budapestre jönne elbúcsúzni csapatától és barátaitól.

A magyar nőikézilabda-válogatott kapitánya, Karl Erik Böhn közvetlenül karácsony előtt tudta meg, újra rákos sejteket találtak szervezetében és hogy gyógyíthatatlanná vált leukémiája. A norvég edzőt sokkolta a hír, hiszen néhány hete még úgy nyilatkozott boldogan: legyőzte a gyilkos kórt.


Karl Erik Böhn karácsonykor gyermekeivel Jennyvel és Filippel ünnepelt
Forrás: facebook.com

“Nem tudom, mennyi időm van hátra, két hét vagy két hónap. Ameddig azonban lehet, minél jobb apja akarok lenni a lányomnak, Jennynek és a fiamnak, Filipnek. Csodálatos gyerekek, szeretnék mindent megadni nekik. Így is nagyon szép ez a karácsony velük” – olvasható a Blikkben.

“Tudom, hogy Magyarországon is rengetegen szeretnek és szorítottak értem, amikor kórházban voltam. A csapatommal, a lányokkal is szeretnék találkozni. Azt terveztem, hogy együtt nyerjük meg a jövő évi hazai rendezésű Eb-t. Azonban most már csak szeretnék elbúcsúzni tőlük, s a magyar barátaimtól is. Ha lesz rá lehetőségem, még egyszer mindenképpen Budapestre utazom” – üzent magyar barátainak az edző.

Még februárban diagnosztizáltak a Magyarországon csak KÖB-ként becézett edzőnél leukémiát, s az azóta eltelt tizenegy hónapban hat kemoterápiás kezelésen is átesett. Szeptemberben a húgától, Vigdistől (43) kapott csontvelő átültetése után még tünetmentes volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik