Sport

Az év legnagyobb kiütései

A mögöttünk hagyott esztendőben sem maradtunk óriási KO-k nélkül. A Sport24 a ringek környékén nézett szét.

Gennadij Golovkin nem viccel, amint a szorítók közé lép, a kazahok középsúlyú öklözője ugyanis eddig 28 profi meccsének mindegyikét megnyerte, ezek közül ráadásul 25-öt KO-val! Márciusban a japán Nobuhiro Ishida volt az ellenfele, az ázsiai bunyós pedig mindössze a harmadik menetig bírta, amikor kapott egy akkorát, hogy majdnem kiesett még a ringből is. Golovkin azóta egyébként még két ellenfelet ütött ki, a következő áldozata a ghánai Osumanu Adama lehet.

Nagy várakozás előzte meg Adonis Stevenson és Chad Dawson júniusi összecsapását, amely a Bokszvilágtanács (WBC) és a Ring Magazin félnehézsúlyú világbajnoki övéről döntött. A Montrealban rendezett mérkőzés elég rövidre sikerült, a kanadai Stevensonnak egy perc sem kellett ahhoz, hogy egy irgalmatlanuk nagy ütést vigyen be ellenfelének, aki nagy nehézségek árán ugyan talpra állt, de végül – teljesen érthető módon – leléptették. A 36 esztendős Stevenson azóta már kétszer megvédte a címeit.

Márciusban, Amerikában mérkőzött meg egymással a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nagypehelysúlyú övéért a mexikói Juan Carlos Salgado, valamint a dominikai Argenis Mendez. Az izgalmas meccs csak a negyedig menetig tartott, amikor a 27 esztendős Mendez bal keze villant, Salgado pedig elvesztette karrierje második meccsét, valamint az IBF övét.

Lucas Matthysse és Michael Dallas Jr. ütközete sem minden idők leghosszabb bokszmeccsenként vonul be a történelemkönyvekbe, ugyanis a januári bunyó már az első menetben véget ért. Az argentin öklöző jól kezdett Las Vegasban amerikai ellenfele ellen, majd a felvonás utolsó percébe érve, egy jobbal kezdett ütéskombinációval terítette le ellenfelét, megőrizve ezzel a WBC kisváltósúlyú övét. Matthysse aztán szeptemberben elveszítette a címét az amerikai Danny García ellen.

Áprilisban, Atlantic Cityben rendezték a dominikai Javier Fortuna és a mexikói Miguel Zamudio mérkőzését pehelysúlyban. A jelek szerint Fortuna terve az volt, hogy hamar megnyerje ezt az összecsapást, mivel egyből nekiesett ellenfelének, akit gyakorlatilag agyba-főbe vert. Zamudio egy padlózás után még folytatni tudta, de amikor az állcsúcsán csattant egy újabb balos, akkor véget is ért a mérkőzés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik