Sport

Csapnivaló karácsony New Yorkban

Kevin Durant (kevin durant, oklahoma city thunder, )
Kevin Durant (kevin durant, oklahoma city thunder, )

A Brooklyn Nets és a New York Knicks kosárlabdacsapata is kikapott az NBA karácsonyi játéknapján.

Szebb ajándékra számíthattak annál a Nagy Almában, mint hogy a város mind a két csapatasimán kikapjon 25-én, de ez történt. Először a Brooklyn Nets játszott a legjobbjait nélkülöző Chicago Bullsszal, ám hiába a viszonylag szoros első félidő, a Taj Gibson vezette vendégek a harmadik negyedet 36-20-ra nyerték meg, végül az összecsapást is magabiztosan hozták.

A Knicks Carmelo Anthony nélkül fogadta az Oklahoma City Thundert, a hazaiak pedig az egész meccsen alárendelt szerepet játszottak, az OKC a végén már pihentetni is tudta legjobbjait. Az OKC 123-94-es győzelméből Kevin Durant 29 ponttal, Russel Westbrook pedig tripla-duplával (14 pont, 10 assziszt, 13 lepattanó) vette ki a részét.


A New York-i meccs végén már Reggie Jackson akrobatikus megmozdulásait figyelhettük
Fotó: AFP

Kobe Bryant nélkül állt ki a Los Angeles Lakers a címvédő Miami Heat ellen, ám az arany-lilák így is partiban voltak, alig több mint nyolc perccel a vége előtt még fel is jöttek egálra, de egy 9-0-s rohanással eldöntötte a meccset a Heat. Dwyane Wade és Chris Bosh 23-23 ponttal zárt, LeBron James pedig 19-cel.

A Houston Rockets sem adott túl sok esélyt az előző szezon nagydöntősének, a San Antonio Spursnek. A Rakétások már az első negyedben eljutottak 40 pontig, a Sarkantyúsok pedig innentől kezdve csak futottak ez eredmény után – sikertelenül. James Harden 28 pontot szerzett, Dwight Howard pedig 15-öt, meg lekapott mellé 20 lepattanót.

A játéknap egyetlen hazai győzelme a Golden State Warriorshoz köthető, amely a Los Angeles Clipperst győzte le egy végletekig kiélezett találkozón. David Lee és Klay Thompson egyaránt 23 ponttal zárt a 105-103-ra megnyert meccsen.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 78-95
New York Knicks – Oklahoma City Thunder 94-123
Los Angeles Lakers – Miami Heat 95-101
Houston Rockets – San Antonio Spurs 98-111
Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 105-103

Videó – Így nyert Los Angelesben a bajnok:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik