Sport

Idén is aprították egymást a sportolók

nhl (nhl)
nhl (nhl)

A három nagy amerikai ligában - NFL, NBA, NHL - kontakt sportágak révén számtalan komoly ütközést és sérülést láttunk ebben az idényben is. Lássuk a legdurvábbakat.

A három ligát három-három videó képviseli 2013-as toplistánkon. A sort az amerikaifutball legdurvább triója nyitja.

Stevan Ridley, a New England Patriots futója a Baltimore elleni főcsoport-döntőben kapott akkora ütést Bernard Pollardtól, a liga egyik mészárosától, hogy rongybabaként esett össze a gyepen.

Sokkal rosszabbul járt Dustin Keller, a Miami játékosa, akit D.J. Swearinger szerelt. A Dolphins elkapójának térde rendellenes irányba mozdult el, az eredmény: elszakadt az első és hátsó keresztszalagja, a belső oldalszalagja és még ki is ficamította a térdét.

Kevin Huber, a Cincinnatti Bengals puntere egy rúgás utáni visszahordásnál próbált volna meg szerelni, ám a Pittsburgh játékosa, Terence Gavin hamarabb odaért, ráadásul Huber nem is látta, hogy érkezik egy gyors vonat. A punternek eltört az álla és egy csigolyája is.

Austin Rivers nyitja a sort az NBA-listán. A kosárlabdázás persze annyira azért nem veszélyes, mint a hoki, vagy az amerikaifoci, de a 2013-ban ők is összeszedtek jópár komoly sérülést. Igaz, ezek többnyire rossz mozdulatok eredményei voltak.

A New Orleans kosarasa például a Dallas ellen esett el olyan suta mozdulattal, hogy a térde maga alá fordult.

Michael Kidd-Gilchrist februárban komoly agyrázkódást szenvedett, amikor csapattársa, Jeff Taylor véletlenül fejberúgta.

Ugyan nem NBA, hanem egyetemi ligáról (NCCA) beszélünk a következő videó kapcsán, így kicsit ki is lóg a sorból, de az elmúlt évben kosaras berkekben mindenki erről beszélt, így nem hagyhattuk ki mi sem. Kevin Ware, a Louisville legjobbja felugrás után olyan rosszul ért földet, hogy kettétört a jobb sípcsontja.  A videót ide kattintva nézhetik meg, de csak 18 éven felüli és erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A hoki több szempontból is veszélyes sportág. Nem elég, hogy a csúszós jégen egy vékony pengével kell egyensúlyozni, a korongot elképesztő sebességgel lehet meglőni, ráadásul az ütközések is fájdalmasak tudnak lenni, hiszen egy jégkorongozó akár 45-50 kilométer/órás sebességre is fel tud gyorsulni.

Ezt tapasztalta meg közvetlen közelről – vélhetően nem először – a Detroit játékosa, Niklas Kronwall, akit egy visszakorizásnál löktek rá olyan erővel a palánkra, hogy azt még nézni is rossz.

Szintén ilyen brutális döngölést láthattak a nézők a Flyers-Capitals találkozón. A philadelphiai Brayden Schennt szintén a palánkra lökték fel.

A palánk és a plexi sokszor okozója egy-egy komoly sérülésnek, de nem csak akkor lehet szoros kapcsolatba kerülni vele, ha segítenek az embernek. Stephane Robidas például úgy csúszott neki, hogy maga mögé gyűrte saját lábát, ami azonnal el is tört.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik