Sport

LeBron-varázslat az Atlanta ellen

A Miami Heat kosárlabdacsapata hazai környezetben, hosszabbításban nyert a Hawks ellen az NBA-ben.

LeBron James, a Miami Heat szupersztárja ismét bebizonyította, hogy igazi klasszis. Magyar idő szerint kedd hajnalban egy extra teljesítményre volt szükség ahhoz, hogy a floridai csapat felül tudjon kerekedni az Atlanta Hawkson, amely a második félidőben már 11 ponttal is vezetett. Ekkor, pontosabban a negyedik negyedben lépett elő James, vezérletével – na meg Ray Allen három igen fontos büntetőjével – a hazaiaknak sikerült hosszabbításra menteni a meccset.

A ráadás öt perce sem volt egyszerű menet, mivel 119-118-ra vezetett a Hawks, ám ezúttal Michael Beasley talált be kétszer a büntetővonalról és ugyan a vendégeknek még volt egy támadásuk a győzelem kiharcolására, a felrajzolt figura nem jött be, végül 121-119-re nyert a Miami Heat. A térdét fájlaló Dwyane Wade távollétében egyértelműen James volt az „alfahím”, 38 pontja mellé 8 lepattanót és 6 asszisztot szerzett. Ez volt a floridaiak ötödik győzelme zsinórban.

Hosszabbítás döntött Charlotte-ban is, ráadásul elég drámai körülmények között. Történt, hogy a hazai környezetben játszó Bobcats 111-108-ra vezetett, amikor a felvonást jelző dudaszó pillanatában Khris Middleton betalált vendégoldalon, ám hiába az öröm, a fiatal játékos rálépett a vonalra, csak kétpontos volt a kosara, 111-110-re nyert a Charlotte.

Nyert a keleti listavezető Indiana Pacers, amely a Brooklyn Nets otthonában tudott diadalmaskodni. A Paul George vezette vendégek a harmadik negyedben nyújtott jó játékuknak köszönhetően húzták be magabiztosan az összecsapást. Érdekesség, hogy a Nets a szezonban szenved a nagyszünet után, rendre a harmadik 12 percben szokta a csapat elszúrni a meccseit.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Charlotte Bobcats–Milwaukee Bucks 111–110 – hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers–Detroit Pistons 92–115
Orlando Magic–New York Knicks 98–103
Brooklyn Nets–Indiana Pacers 86–103
Miami Heat–Atlanta Hawks 121–119 – hosszabbítás után
Houston Rockets–Dallas Mavericks 104–111
Memphis Grizzlies–Utah Jazz 104–94
San Antonio Spurs–Toronto Raptors 112–99
Denver Nuggets–Golden State Warriors 81–89
Phoenix Suns–Los Angeles Lakers 117–90
Sacramento Kings–New Orleans Pelicans 100–113

Videó – Így nyert a Heat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik