Sport

Történelmet írtak a brazil kézisek

kézilabda (kézilabda, vágott, )
kézilabda (kézilabda, vágott, )

A brazil válogatott nyerte a női kézilabda-világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 22-20-ra nyert a házigazda szerb csapat ellen. Brazília ezzel a sportág történetének 13. országa lett - és az első dél-amerikai -, amely világbajnoki címet nyert.

Az első félidőben szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, a brazilok aztán a szünet előtt kétgólos előnyre tettek szert. A fordulás után a dél-amerikaiak villámrajtot vettek, és ötgólosra növelték előnyüket, de a hazaiak fokozatosan felkapaszkodtak, még kettős emberhátrányban is betaláltak.


Történelmi tettet hajtottak végre
Fotó: AFP

Kevesebb mint négy perccel a vége előtt egygólos brazil vezetésénél a torna legjobb játékosának választott Amorim kiállítása miatt emberelőnybe kerültek a szerbek, a több mint 19 ezer néző buzdítása mellett pedig egyenlítettek is, de a dél-amerikaiak Nunes egyéni megmozdulásából ismét gólt lőttek, és döntetlenre hozták az emberhátrányt.

A következő hazai támadás végén a végig nagyszerűen játszó Cvijic fölé bombázott, az ellenakció végén pedig Rodrigues elképesztően nagy gólt lőtt, és ezzel el is döntötte a világbajnoki cím sorsát.

Eredmény – női kézilabda-világbajnokság, döntő

Brazília-Szerbia 22-20 (13-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik