Sport

Megütötte 400. gólját Ovechkin

Alekszandr Ovecskin (alekszandr ovecskin, )
Alekszandr Ovecskin (alekszandr ovecskin, )

Alex Ovecskin, a Washington Capitals jégkorongozója lett a 89. játékos az NHL történetében, aki eélérte a 400 gólos álomhatárt, miután betalált a Carolina Hurricanes elleni idegenbeli találkozón.

A Capitals 1-0-s hátrányban vonult az első szünetre, a második harmadban azonban két emberelőnyös gólnak köszönhetően megfordította a meccset.

A Hurricanes aztán egalizált, de az utolsó húsz percet így is a vendég gárda várhatta előnnyel, miután egy újabb 5 a 4 elleni szituációban Brouwer volt eredményes.

Igazi klasszis
Fotó: AFP

A harmadik játékrészben sokáig nem esett gól, a Carolina az utolsó percben mindent egy lapra feltéve levitte kapusát, Ovecskin pedig ezt kihasználva az üres kapuba passzolt 25 másodperccel a meccs vége előtt.

Az orosz játékos 634 mérkőzés alatt ütött 400 gólt, ebben a mutatóban csak Wayne Gretzky (436), Mike Bossy (506), Mario Lemieux (508), Brett Hull (520) és Jari Kurri (608) jobb nála.

“Pályafutásom kezdetén nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen eredményt tudok majd felmutatni. Természetesen mindig valami hasonlóról álmodtam, de jár a köszönet az edzőimnek és a csapattársaimnak. Nélkülük sosem értem volna el ezt a számot” – nyilatkozott a mérkőzést követően Ovecskin.

Eredmények – NHL

New Jersey Devils-Anaheim Ducks 2-3 – hosszabbítás után
New York Rangers-New York Islanders 3-5
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 2-4
Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks 2-3 – szétlövéssel
Winnipeg Jets-Florida Panthers 5-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik