Sport

Hosszú tönkreverte az oroszokat

Hosszú Katinka két számban is az első helyen végzett szombaton a szentpétervári pénzdíjas nemzetközi úszóviadalon, amelyet az olimpiai bajnokból lett orosz sportági elnök, Vlagyimir Szalnyikov nevét viselő kupáért, 25 méteres medencébe írtak ki.

Az esemény zárónapján a világ- és Európa-bajnok Hosszú előbb a 200 pillangó döntőjében volt érdekelt. Itt 2:02.21-es idővel vert meg mindenkit, így aranyat szerzett. Hoszú hét orosz úszót előzött meg a fináléban, a legjobbat, a második helyre beérő Maria Arsenyevát például több mint kilenc (!) másodperccel.

Hihetetlen teljesítményt nyújt
Fotó: MTI

Alig több mint fél órával ezt követően 100 vegyesen is medencébe szállt, ott 58.16-ot úszott, egy másodperccel jobbat, mint a második Julia Efimova. Utóbbi számban a délelőtti előfutamok legjobbjaként 57.84-et úszott, kevéssel elmaradva az 57.45 másodperces rövidpályás világcsúcsától.

Hosszú 400 méter vegyesen is bejutott a délutáni döntőbe, ott azonban már nem állt rajthoz. Nem sikerült a fináléba úsznia magát a 200 méter mell olimpiai, világ- és Európa-bajnokának, Gyurta Dánielnek 100-on, hiszen csak a kilencedik időt (59.89 mp) érte el az előfutamokban, így kiszorult a nyolcas fináléból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik